500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2023-04-07
Bez Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Bez Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Sıcak havaların vazgeçilmez ayakkabı çeşitlerinden olan bez ayakkabılar bütün kıyafetlerinize uyum sağlamaktadır. Nefes alma özelliği sayesinde sıcaklarda ayakların terlemesine engel olan bez ayakkabıların kullanımı rahat olduğu gibi temizlemesi de kolaydır. Kullanırken dikkat edip kirlenince yıkarsanız, açık renk bez ayakkabılarınızı uzun yıllar severek kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bez Ayakkabı Neden Kirlenir?

Ayakkabılar farklı materyaller kullanılarak üretilmektedir. Bez, file gibi tekstil ürünlerinden ayakkabı üretildiği gibi deri, nubuk, süet ya da suni deriden de üretilmektedir. Üretilen malzemenin yüzey yapısına göre ayakkabılar daha az ya da daha çok kirleniyor olabilir.


 

Bez ayakkabılar sahip oldukları kumaş özellikleri nedeniyle kısa sürede kirlenmeye fazlasıyla yatkın ürünlerdir. Tekstil ürünü olan bez malzeme, ne yazık ki kullanımı kolay olsa de çok daha çabuk kirlenmekte ve daha sık temizlik yapılmasını gerektirmektedir. 


 

Su, güneş, çamur, toprak gibi çevresel faktörler ya da kimyasal etkilerden dolayı bez ayakkabılar kirlenmekte ve yıpranmaktadır.

Bez Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Bez ayakkabılar birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen ürünler olsa da bez ayakkabıların kirlenmesi ve kir tutması çok kolaydır. Ancak dikkat etmeniz halinde uzun yıllar kullanabileceğiniz dayanıklı ürünlerdir. Ayrıca bez ayakkabıların temizliği de düşünüldüğü kadar zor değildir.


 

Bez ayakkabıların temizliği büyük ve kalıcı lekelenmeler olmadığı takdirde oldukça kolaydır. Kumaştan üretilen bez ayakkabılarınızı basit birkaç malzeme kullanarak elde ya da çamaşır makinesinde kolaylıkla yıkayabilirsiniz. 


 

Ayakkabılarınızı çamaşır makinesinde yıkamaya karar verdiyseniz Ayakkabı Makinede Nasıl Yıkanır? adlı içeriğimize göz atarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ancak bez ayakkabılarınızı elinizde yıkayacaksanız ihtiyacınız olanlar aşağıdaki gibidir.

Bez Ayakkabı Temizlerken İhtiyacınız Olanlar

Bez ayakkabılarınızı temizlemek için kullanabileceğiniz birçok malzeme bulunmaktadır. Bunların birçoğu her evde bulunan malzemelerdir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:


 

Sirke,

Çamaşır deterjanı (sıvı-katı)

Sabun (sıvı-katı)

Bulaşık deterjanı,

Diş macunu

Karbonat,

Temizlik solüsyonu,

Çamaşır suyu (sadece beyaz ayakkabılar için)

Diş fırçası ya da orta sertlikte fırça

Havlu

Temiz bez

Elde Yıkayarak Bez Ayakkabı Temizleme Adımları

Bez ayakkabıları elde yıkayarak temizlemek ayakkabılar için en sağlıklı yöntemdir. Elde çok baskı uygulamadan, fazla sıkmadan ve aşırı sıcaktan koruyarak yıkamanız bez ayakkabınızın kullanım ömrünü uzatmaktadır. Bu sayede uzun yıllar beğenerek aldığınız bez ayakkabınızı kullanabilirsiniz. Bez ayakkabılarınızı şu adımları izleyerek elde temizleyebilirsiniz:


 

Ayakkabılarınızın bağcığı varsa çıkarın ve kullanacağınız temizlik malzemesi ile elde yıkayıp durulayın.

Tercihen sıvı deterjanı bir miktar ılık su içine dökün ve karıştırın.

Diş fırçasını bu suya batırın ve bez ayakkabınızın yüzeyini fırçalayın.

Ayakkabınızın tabanı sararmışsa karbonat ya da beyaz renkli diş macunu ile taban kısmını fırçalayın ve 10 dakika bekletin.

İşlem bittikten sonra temiz bir bez ile ayakkabı yüzeyini silebilir ya da tamamını ılık su altında yıkayabilirsiniz.

Her iki yıkamadan sonra fazla suyu sızdırın ve açık bir alanda direkt güneşe maruz kalmadan kurumaya bırakın.

Ayakkabılarınızı tamamen kurumadan kullanmayın. Aksi halde ayakkabı içinde kötü koku oluşabilmektedir.

Çok Renkli Bez Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Bez ayakkabılar nefes alma özelliğinden dolayı özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Sıcak havaların kurtarıcısı olan bez ayakkabılar rengârenk modelleri sayesinde de dikkat çekmektedir. 


 

Bütün kombinlerinize uyum sağlayacak olan çok renkli bez ayakkabılar zaman içerisinde kirlenmektedir. Bez ayakkabılar diğer ayakkabılara göre daha çabuk kirlenmekte ve bu kiri temizlemek diğer türlere göre biraz daha zor olmaktadır. Ancak bu sorun çözümsüz değildir; baş etmenin en temel yolu kirlenir kirlenmez silmektir.


 

Çok renkli bez ayakkabılarınız elde sprey, köpük temizleyici, sirke, diş macunu, karbonat ya da sıvı deterjan kullanarak kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Çok renkli bez ayakkabılarınızı renk koruyucu özelliği olan deterjan kullanarak 30 derecede 600 sıkma devirde kısa programda yıkayabilirsiniz.


 

Renkli bez ayakkabıları temizlemek için kullanılan yöntemler arasında yer alan köpük temizleyiciler en pratik olan yöntemler arasında yer almaktadır. Köpük formundaki kimyasal içeriklerden oluşan bu pratik temizleyici kısa sürede ayakkabı yüzeyinde oluşan kirleri temizlemektedir. Köpük temizleyicileri uygulama şekli ise şöyledir:


 

Önce çok renkli bez ayakkabılarınızın yüzeyindeki tozu nemli bir bezle silin.

Ardından köpük temizleyiciyi ayakkabının bütün yüzeyine eşit şekilde dağıtın.

Nemli bir bez ile bastırarak silin ya da diş fırçası ile fırçalayın.

Son olarak temiz nemli bir bezle bütün köpüğü silerek uzaklaştırın ve ayakkabılarınızı kurumaya bırakın.

Açık Renk Bez Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Çevresel faktörler sonucu zaman içerisinde kirlenen açık renk bez ayakkabılarınız elde ya da çamaşır makinesinde kolaylıkla yıkayabilirsiniz. Her iki temizleme yönteminde de doğru malzemeler ve uygulama şekli ile kesin çözüm elde edebilirsiniz. 


 

Çok renkli ve diğer bez ayakkabılardan farklı olarak açık renk ve beyaz bez ayakkabılarınızı temizlerken çamaşır suyu da kullanabilirsiniz. Çamaşır suyu lekelerin çıkmasını ve ayakkabınızın derinlemesine temizlenmesini sağlar; ancak oldukça yoğun bir kimyasal olduğundan çamaşır suyu kullanacaksanız solumamaya dikkat etmeniz ve ellerinizi korumanız önerilir. Bunun dışında yukarıdaki adımları uygulayarak beyaz ve açık renkli bez ayakkabılarınızı da temizleyebilirsiniz.

 

Bu İçeriklerimiz de İlginizi Çekebilir:

https://www.sportstyle.com.tr/blog/deri-ayakkabi-temizligi-nasil-yapilir-islak-mendille-silinir-mi

https://www.sportstyle.com.tr/blog/suet-ayakkabi-nasil-temizlenir 

 

https://www.sportstyle.com.tr/blog/siyah-bez-ayakkabi-nasil-temizlenir

 
Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM