500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-06-06
Süet Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır? Lekeler Nasıl Çıkartılır?

Süet Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır? Lekeler Nasıl Çıkartılır?

Süet Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır? Lekeler Nasıl Çıkartılır?

Süet ayakkabının temizlenmesi esnasında doğal yöntemlerin kullanılması önerilir. Hangi madde kullanılır ise kullanılsın süet ayakkabının üzerine az miktarda uygulama yapılmalıdır. Süetin üzerine yoğun miktarda temizlik malzemesi dökülmemesi önerilir. Suyu ve diğer etkenlerin hem izini taşıması hem de emmesi uzun sürdüğü için sakin adımlar ile süet ayakkabının temizlenmesi gerekir. Süet ayakkabı temizlenirken lekelerin çıkarılması için bazen sadece fırçalamak da yeterli olmaktadır. Lekenin türüne göre süet ayakkabının nasıl temizleneceğine karar verilebilir. 

Süet Ayakkabı Lekeleri: Süet ayakkabı üzerindeki lekeler gün içerisinde kullanılan alana bağlı olarak da oluşabilir. Yağmur, çamur, sıvı dökülmesi, üzerine basılması, tozlanması en sık karşılaşılan leke türleridir. Tüm bu lekeleri gidermek için ayakkabı silinebilir ve fırçalanabilir. Nemli bir bez kullanarak süet ayakkabının temizlenmesi de mümkün.

Süet Ayakkabıdan Yağmur Lekesi Çıkar Mı? 

Süet ayakkabıdaki yağmur lekesini temizlemek için doğrudan lekenin üzerine hamle yapılabilir. Eğer yağmur lekesi ayakkabının büyük bir kısmını kapsıyor ise bu durumda süet ayakkabı, kendisi için üretilen özel fırçalar ile fırçalanmalıdır. Özel süet ayakkabı fırçası yok ise diş fırçası ve türevlerindeki sık kıllara sahip tarak gibi malzemeler de tercih edilebilir. Süet ayakkabıların yağmur lekesi çıkarılırken sadece fırçalanması yeterli olacaktır. Durulama ve kuruma aşaması için süet ayakkabının içerisine şeklini kaybetmemesi için bez koyulabilir. 

Süet Ayakkabıdan Çamur Lekesi Çıkar Mı?

Süet ayakkabıdaki çamur lekesini çıkarmak için su kullanılabilir. Hafif ıslatılacak olan bir süet fırçası ile narin hareketler eşliğinde ayakkabının temizlenmesi mümkündür. Süet ayakkabılar her madde ile kolaylıkla temizlenememektedir. Spor ayakkabılar ve günlük ayakkabılar daha kolay temizlenirken süet ayakkabılara ekstra hassas davranmak gerekir. Süet ayakkabıların bu narin yapıları ve çabuk bozulma özellikleri nedeni ile temizlerken özen gösterilmelidir. Süet ayakkabıları çamaşır makinesine atmak gibi yöntemlerin ise kesinlikle tercih edilmemesi gerekir. Ayakkabının zarar görmesini engellemek için ılık su ve fırça ile çamur lekesi temizlenmelidir. Süet ayakkabı temizliğinde hassas davranılmalıdır. 

Süet Ayakkabısından Kir İzleri Nasıl Çıkar?

Süet ayakkabının kirlenmesi ile sık sık karşılaşılabilir. Ayakkabının bir yere sürtmesi dahi kirlenmesi için uygun zemini hazırlar. Bu sebep ile de süet ayakkabıdan kir izlerini çıkarmak için süet ayakkabı temizlik spreyleri alınabilir. Eğer bu spreyler alınamıyor ise hafif sabunlu bir su ile çok az miktarda uygulama yapılabilir. Bir fırça ya da bezin çok az ıslatılması ile süet ayakkabı üzerindeki kirlerden arındırılması sağlanabilir. 

Süet Ayakkabı Fırçalanarak Temizlenir Mi?

Süet ayakkabının fırçalanması ayakkabının en doğru şekilde temizlenebilmesini sağlar. Süet ayakkabının kısa sürede ve doğru şekilde temizlenebilmesi için fırça en doğru malzemedir. Süet model ayakkabılar için özel olarak üretilen fırçalar vardır. Bu fırçalar aracılığı ile süetin yönüne doğru temizlik yapılabilir. Hem daha pürüzsüz bir görünüm elde edilirken hem de ayakkabının temiz kalması sağlanır. 

Süet Ayakkabı Silgi ile Temizlenir Mi?

Süet ayakkabıyı silmek için silgi kullanılabilir. Özellikle küçük lekelerden arındırmak için kırtasiyelerde satılan silgiler ile temizlik yapılabilmektedir. Yine hassas hareketler uygulayarak süet ayakkabının temizlenmesi gerekir. Ayakkabı temizliğinde hijyen önemli olduğu kadar ayakkabının kullanılabilirliği de önemlidir. Bu sebep ile de süet ayakkabının silgi ile silinmesi hem ayakkabıya zarar vermeyecektir hem de rahatlık ile temizlenebilmesini sağlayacaktır. Süet ayakkabı temizliği yaparken en doğru yöntem fırça ve özel spreyleri tercih etmektir. Eğer her ikisi de yok ise evdeki malzemeler ile temizlik yapılabilir. 

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM