500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-05-31
Deri Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır? Islak Mendille Silinir Mi?

Deri Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır? Islak Mendille Silinir Mi?

Deri Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır? Islak Mendille Silinir Mi?

Deri ayakkabı nasıl temizlenir sorusu birçok kişinin merak ettiği bir konudur. Deri ayakkabıyı temizlemek isteyenlerin doğru malzemeleri kullanması önemlidir. Deri ayakkabı temizlerken kullanılan özel spreyler ve temizleme ürünleri vardır. Tüm ayakkabıcılarda satılan bu spreyler uygun fiyatlar ile satılır ve en küçük boyları dahi uzun süre kullanılabilir. Deri ayakkabı temizliği yapılırken ıslak mendil de çoğu kişinin tercih ettiği bir malzemedir. 

Deri Ayakkabı Temizlerken Islak Mendil Kullanmak: Ayakkabının geçici süreliğine temiz kalmasını sağlar. Ayakkabının yapısını bozmamak ve anlık oluşan kirleri giderebilmek için ıslak mendili birçok kişi tercih eder. Deri ayakkabıyı temizlerken kullanılan ıslak mendilin her seferinde tercih edilmemesi gerekir. 

Deri Ayakkabı Islanınca Bir Şey Olur Mu?

Deri ayakkabının ıslanması ayakkabının su geçirmesine neden olur. Deri ayakkabılar her ne kadar en dayanıklı ayakkabılar arasında yer alsa da ıslandıkları takdirde içlerine su geçirebilmektedir. Deri ayakkabının ıslanması ayakkabının yapısı üzerinde olumsuz etki bırakabilir. Deri ayakkabı ıslandığında sertleşen bir yapıya sahiptir. Bu sebep ile de ayakkabının sertleşmemesi için ıslanmamasına özen göstermek gerekir. Ayakkabı ıslanır ise en doğru yöntemler ile kurutulması gerekir. Ayakkabının doğru şekilde kurutulabilmesi için doğal yollar tercih edilmelidir. Doğrudan güneş ışınları ile kurutulmaması ve direkt güneş görmeyen bir alanda deri ayakkabıların kurutulması önemlidir. 

Deri Ayakkabının İçleri Nasıl Temizlenir?

Deri ayakkabının içini temizlemek için de özel üretim spreyler bulunur. Spreylerin yerine deri ayakkabının içi çıkarılarak temizlenebilir. Deri ayakkabının içinin temizlenebilmesi için tabanın çıkarılması gerekir. Eğer deri ayakkabının bağcıkları var ise bağcıklar da zarar görmeyecek şekilde temizlenmelidir. Ayakkabı bütüncül bir şekilde temizlenmek istediğinde ayakkabının dış yüzeyi için ayrı, iç yüzeyi için ayrı ve ipleri için farklı yöntemler kullanılmalıdır. 

Deri ayakkabı temizliği yapılırken deri olan yerlere ve deri olmayan alanlara farklı temizlik yapılması gerekir. Deri ayakkabının içinin temizlenmesi için su kullanılabilir. İç kısım su kullanılarak temizlenebilir. Kuruma için güneş altına bırakılabileceği gibi gölge bir alanda da kurutulabilir. Ayakkabının içi iyice kuruduktan sonra tekrar yerleştirilmelidir. 

Deri Ayakkabı Temizliği Nasıl Olmalı? 

Deri ayakkabının temizlenmesi için kullanılan yöntemler doğal malzemelere yer verir. Deri ayakkabının temizlenmesinde en önemli unsur ayakkabıya zarar vermemektir. Ayakkabının dışının temizliği için zeytinyağı kullanılabilir. Zeytinyağı, hafif nemlendirilmiş bir beze dökülerek ayakkabının yüzeyine uygulanabilir. Deri ayakkabının temizliğinde en önemli unsurlardan biri de kimyasal maddelere çok yönelmemektir. 

Doğal malzemelerin yeterli olacağı biliniyor ise bu durumda kimyasal madde kullanarak ayakkabı yüzeyine karar vermekten kaçınmak gerekir. Özellikle hakiki deri ayakkabıların temizliğinde hassas olunmalıdır. Ayakkabıların hem pahalı fiyatlar ile satılması hem de gerçek deriden elde edilmesi nedeni ile en doğru şekilde kullanmak önem taşır. 

Deri Ayakkabının Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri ayakkabının bakımı belirli dönemlerde yapılmalıdır. Ayakkabının uzun süreler ile kullanılması için deri ayakkabının bakımına özen göstermek gerekir. Tamamen kirlenmesini beklemeden deri ayakkabının temizlenmesi önerilir. Düzenli olarak bakım yapıldığı takdirde ayakkabının kirlenmesi de engellenmiş olur. 

Deri Ayakkabı Çamaşır Makinesine Atılır Mı?

Deri ayakkabının çamaşır makinesinde yıkanması kesinlikle tercih edilmemesi gereken bir işlemdir. Deri ayakkabıların temizlenmesinde zeytinyağı gibi maddeler ile temizlik yapılmalıdır. Deri ayakkabı, çamaşır makinesinde yıkandığı zaman önemli ölçüde hasar alabilmektedir. Dolayısı ile ayakkabının çamaşır makinesine atılmaması ve elde temizlenmesi önem taşır. Deri ayakkabı temizliği çamaşır makinesi yerine nemli bezler ile yüzey silinerek yapılmalıdır. 

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM