500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-10-18
Siyah Bez Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Siyah Bez Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Siyah bez spor ayakkabılar günlük kombinlere uyum sağladığı kadar şık kıyafetlerinize de uyum sağlayacak en çok tercih edilen renk ayakkabılar arasında yer almaktadır. Günlük hayatta bu denli sık tercih edilen siyah bez ayakkabılar zaman içerisinde kirlenmesi kaçınılmaz son olmaktadır. Her ne kadar dikkat etseniz de sizin etki edemediğiniz çevresel faktörlerden dolayı ayakkabılarınız zaman içinde kirlenmektedir.

Ayakkabıların sıklıkla yıkanmasından dolayı özellikle siyah bez ayakkabıların renlerinde solmalar yaşanmaktadır. Ayakkabılarınızı uzun yıllar kullanmak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Siyah bez ayakkabılar nasıl temizlenir sorusunun cevabını sizler için bir araya getirdik.

Siyah Bez Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Siyah bez ayakkabılarınızın renkleri solmadan temizlemenin birçok yolu bulunmaktadır. Öncelikle ayakkabılarınız elde mi çamaşır makinasında mı temizleyeceğinizin kararını verin. Biz sizler için her iki yöntemi de nasıl uygulayacağınızı yazacağız tercih size kalıyor.

Siyah bez ayakkabılarınız elde yıkamak istiyorsanız geniş bir kabın içine ılık su doldurun ve siyah renkleri koruyucu özelliği olan bir deterjanı bu suyun içinde seyreltin. Sonrasında ayakkabılarınız fırça yardımı ile kumaşına zarar vermeden fırçalayın ve ılık su ile durulayın. Son aşama ise açık bir alanda ayakkabılarınızı kurumaya bırakın ve tam kurumadan asla kullanmayın.

Ayakkabılarınız çamaşır makinasında yıkamak istiyorsanız kısa programda ve düşük derecede yıkamalısınız. Ayakkabıları bir ayakkabı filesine ya da yastık kılıfının içine yerleştirin ve siyah renk koruyucu deterjan kullanarak programı başlatın. Ek Sıktırma işlemi yapmamalısınız ayakkabınızın formu bozulabilir. Sonrasında açık bir alanda tamamen kurumasını bekleyin.

Siyah Bez Ayakkabı Nasıl Korunur?

Siyah bez ayakkabılarınızı uzun süre yıpranmadan ve kirlenmeden kullanabilmeniz için bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde ayaklılarınız leke tutmayacaktır ve nemli bir bez yardımı ile hafifçe silmeniz temizliği için yeterli olacaktır. Siyah bez ayakkabılarınız korumanın yöntemleri ise;

Kumaş koruyucu ürünler kullanmak; kir oluşumuna karşı bu tarz spreyler koruyucu özellik taşımaktadır.

Balmumu kullanımı; ayakkabılarınıza süreceğiniz balmumu çevresel faktörler sonucu ayakkabılarınızın lekelenmesini engelleyecektir.

Siyah Bez- File Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

Fileli ayakkabıları da bez ayakkabı kategorisinde değerlendirebiliriz. Fileli ayakkabılarda en az siyah bez ayakkabılar kadar çabuk kirlenmekte ve temizlenmesi gerekirken özen gösterilmesi gerekmektedir.

 Özellikle sıcak havalarda en çok tercih edilen ayakkabı türü olan bez ve file ayakkabıların bakımına özen göstermeniz halinde uzun yıllar size eşlik edebilir hayat yolculuğunu birlikte adımlayabilirsiniz. Siyah file spor ayakkabılar nasıl temizlenir? Sorusunun cevabı ise;

Ayakkabınızı elde yıkayacaksanız ılık su kullanarak deterjanla bir bez yardımı ile baskı uygulayarak ayakkabılarınız ovalayın ve ılık su ile durulayın. Sonrasında açık bir alanda tamamen kurumasını bekleyin.

Çamaşır makinasında yıkarken bir file ya da yastık kılıfının içene yerleştirin ve siyah renk koruma özelliği olan deterjan kullanarak kısa program ve düşük derecede yıkayın, sonrasında ise direkt güneşe maruz kalmayacak şekilde kurumaya bırakın.

Siyah Bez Ayakkabıların Rengi Neden Solar?

Siyah bez ayakkabılarda en çok yaşanan sorunların başında kumaşın solması problemidir. Siyah renk diğer renklere göre daha çabuk solmaktadır bu da görsel olarak hoş gözükmemektedir. Belki de daha yeni olan ayakkabılarınız bu solgun renk yüzünden yıpranmış, eski gibi görüne bilmektedir.  Siyah bez ayakkabıların renginin solmasına neden olan faktörler ise;

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM