500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2023-04-09
Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Spor yapmak vücudun sadece fiziksel olarak güçlenmesini ve zinde kalmasını sağlamaz, aynı zamanda ruhsal birçok faydaya da sahiptir. Özellikle daha mutlu hissetmeyi sağlar ve stres, anksiyete gibi birçok ruhsal soruna da çare olacaktır. En büyük etkisi ise elbette kilo vermeye yardımcı olması ve vücudun ideal kiloda kalarak her zaman fit olasının sağlanmasıdır. Spor yapmanın faydaları arasında daha pek çok farklı unsur sayılabilir. Spor yapmak ayrıca birçok rahatsızlığın da önlenmesinde önemli etkilere sahiptir.  


 

Spor yapan kişilerin sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda psikolojik olarak da iyi bir hale gelmeleri sağlanır. Her yönden kişilerin yaşam kalitesinin artırılmasını sağlayan spor, uzun yıllar sağlıklı bir yaşamın da sırrı olarak herkes tarafından önerilmektedir. Spor ile beraber aynı zamanda sağlıklı bir beslenme düzeninin de oluşturulması halinde çok daha sağlıklı bir yaşam mümkündür. Sporun faydaları çok yönlü şekilde değerlendirilmelidir. 

Düzenli Spor Yapmanın Faydaları

Düzenli sporun faydaları spor yapmaya başladıktan kısa bir süre sonra ortaya çıkacaktır. Günde en az 20 dakika kadar olsa bile belirli bir egzersizin yapılması önerilmektedir. Bu sayede vücudun daha zinde olması sağlanır. Düzenli spor yapan kişilerin aynı zamanda uyku kalitesi artacaktır. Çok daha enerjik ve özgüvenli hissetmenizde de düzenli spor yapmanın ciddi etkileri olacaktır. Düzenli spor yaparak vücudun esnekliğinin artması ve bacak, bel, boyun, kol ve bilekler başta olmak üzere vücudunuzun birçok bölgesinde hissettiğiniz ağrıların azalmasını sağlayabilirsiniz. 


 

Düzenli spor yapmanın faydaları sayesinde günümüzde küçük büyük herkese tavsiye edilmektedir. Düzenli spor ile tüm organlar çok daha düzgün çalışacaktır. Birçok fiziksel ağrı ve kireçlenme gibi sorun ortadan kalkar. Buna ek olarak fiziksel olduğu kadar zihinsel olarak da rahatlama sağlanır. Düzenli spor yapan kişilerin stresten de kurtulmaları mümkündür. Düzenli spor yapmak;

Yaşam kalitesinin artmasını sağlar. 

Vücudun daha zinde ve enerjik hissetmesini sağlar. 

Kalp, yüksek tansiyon, şeker, kolesterol gibi birçok sağlık sorunun görülme olasılığını azaltır. 

Uyku düzenini destekler. 

Hem fiziksel hem de ruhsal olarak iyileşme sağlar. 

Motivasyon ve özgüveni yükseltir. 

Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Fazla kiloların verilmesini sağlar. 

Günde 1 Saat Spor Yapmanın Faydaları

Günde 1 saat spor yapmanın faydaları hem kısa vadede hem de uzun vadede olumlu etkiler olarak size dönecektir. Uzmanların önerilerine göre haftada en az 3 gün boyunca 1 saat spor yapanın sağlıklı olduğunu öner sürmektedir. Düzenli spor yapılması halinde kalp, eklem, kemik, kas, sindirim ve solunum ile ilgili birçok sorun düzelecektir. 


 

Herhangi bir spor branşında veya spor salonunda olmasa bile günde en az 45 dakika tempolu yürüyüş dahi gerçekleştirmek kalp krizi başta olmak üzere birçok hastalığın önlenmesinde etkilidir. Bu nedenle düzenli spor yapmak her yaş grubuna önerilmektedir.  


 

Günde 1 saat spor yapmanın faydaları bile kısa süre içinde vücudunuzda kendini gösterecektir. Hem daha enerjik ve güçlü hissedecek hem de sağlığınızı korumanıza yardımcı olmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından konuya ilişkin yapılan araştırmalarda yetişkin bir insanın haftada 150 – 300 dakika orta yoğunlukta fiizksel aktivite yapmasını önermektedir. Ortalama olarak günde 20 – 40 dakika gibi bir süreye denk gelmektedir. 


 

Söz konusu fiziksel aktiviteler arasında yürüyüş, koşu, yüzme, boks, bisiklet, ip atlama gibi basit aktiviteler bulunuyor. Bunun yanı sıra fitness gibi spor programlarında ise ağırlık antrenmanlarının daha farklı şekilde planlanması gerekecektir. Ortalama olarak her gün en az 20 dakika basit bir yürüyüş bile fiziksel aktivitenin yapılması önerilmektedir.  

Her Gün Spor Yapmak Zararlı Mı?

Sporun sağlığa faydaları olduğu gibi eğer bilinçsiz ve programsız bir şekilde yapılırsa zararları da ortaya çıkacaktır. Günlük belirli sürelerde fiziksel aktivite hemen hemen tüm uzmanlar tarafından önerilmektedir. Her gün basit egzersizlerin yapılması veya yürüyüş gibi daha kolay yöntemlerin seçilmesi mümkündür. Ancak diğer birçok profesyonel spor branşında ise haftada 2 -3 gün gibi kısıtlamalar da bulunmaktadır. Ciddi efor gerektiren sporların her gün yapılası halinde bazı sorunlar ortaya çıkabilir. 


 

Her gün spor yapmak zararlı gibi görünse de doğru bir program ile herhangi bir zararı olmayacaktır. Her insanın metabolizması farklı çalıştığı için fiziksel durumunuza göre kendi spor sürenizi ve zamanların belirlemeniz mümkündür. Sporun faydaları için spor programının vücudunuzu doğru anlayarak hazırlanması gerekecektir.

Spor Vücudu Nasıl Etkiler?

 

Sporun faydası kısaca incelendiğinde vücuda olan etkileri de ortaya çıkacaktır. Fiziksel olarak daha güçlü hissetmek ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için spor etkili bir yöntemdir. Bazı sporlar vücudun bölgesel olarak gelişmesini sağlasa da bazı sporlar ile tüm vücudun hareketi sağlanabilir. Isınma aşamasında ise tüm vücut hareket edeceği için spor vücudun çok daha sağlıklı hale gelmesini sağlayacaktır. Sporun faydaları ile vücudunuzun çok daha sağlıklı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. 


 

Bu İçeriklerimiz de İlginizi Çekebilir: 

https://www.sportstyle.com.tr/blog/yoga-nedir-nasil-yapilir-yoganin-insan-vucuduna-faydalari-nelerdir-ne-ise-yarar 

https://www.sportstyle.com.tr/blog/duzenli-kosmanin-faydalari 

https://www.sportstyle.com.tr/blog/bol-su-icmenin-faydalari 
 

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM