500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2023-04-07
Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Günümüzde birçok kişi gün içinde tavsiye edilen miktarda su tüketmediği için birçok rahatsızlık yaşamaktadır. Özellikle gün içinde az su tüketen kişilerin sıkça baş ağrısı gibi şikayetleri olabilir. Kramp sorunlarının yaşanması da az su içildiğinin bir göstergesi olabilir.


 

Su içmenin sağlığa faydaları arasında sayısız unsur yer almaktadır. Günlük tavsiye edilen miktarda su tüketen kişilerin çok daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri mümkündür. Birçok hastalıktan korunmak ve daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmek için bol su tüketimi uzmanlar tarafından önerilmektedir.


 

Az su tüketmek bazı zararlara yol açabileceği gibi fazla su içmenin de birçok zararı olabilir. Günlük tüketilmesi gereken su miktarı 3 litreden fazla olmamalıdır. Doğru miktarı tutturmak için günde ortalama 2,5-3 litre su içilmesi önerilmektedir. Gün içinde bol su içmenin faydalarından bazıları kısaca şunlardır:


 

Ağrıların hafifletilmesini sağlar,

Cilt sağlığını korur ve cildi güzelleştirir,

Kilo vermeye yardımcı olur,

Vücudun toksinlerden arınmasını önler,

Sindirimi kolaylaştırır,

Ağız kokusunu önler,

Kabızlık ve bağırsak sorunlarını ortadan kaldırır. 

Metabolizmayı hızlandırır.

Günlük Tüketilmesi Gereken Su Miktarı

Suyun en önemli faydası canlıların hayatta kalmasını sağlamasıdır. Buna ek olarak bol su içmenin faydaları ise saymakla bitmez. %70’i sudan oluşan vücudumuzun tüm fonksiyonlarını aktif ve sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi için mutlaka gün içinde en az ortalama 2,5 litre kadar tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Enerji seviyesinin korunmasından vücut ısının dengelenmesine, solunum ve sindirim sistemlerinin desteklenmesine kadar birçok unsur sayılabilir. 


 

Bol su tüketimine bağlı olarak kişilerin birçok farklı hastalığa karşı korunması ve mevcut bazı olumsuz etkenlerin de su yardımı ile vücuttan atılması sağlanmaktadır. Nefes almak kadar önemli olan su, sağlıklı bir yaşamın ilk ve en önemli basamağı olarak değerlendirilmektedir. 

Düzenli Su İçmenin Faydaları

Düzenli su içmenin faydaları saymakla bitmez. Yeterli miktarda su tüketmeyen kişilerde farklı sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir. Bu sağlık sorunlarının yaşanmaması için tavsiye edilen miktarda su tüketilmesi son derece önemlidir. 


 

Düzenli su içmenin faydaları kendini kısa süre içinde gösterecektir. Gün içinde normal tükettiğiniz miktardan daha fazla tüketmeye başlayarak bu süreci kendinizde de gözlemlemeye hemen başlayabilirsiniz. Özellikle sindirimi düzenlemesi ve metabolizmayı da hızlandırması sayesinde kilo vermeye yardımcıdır. 


 

Yeterli miktarda günlük su tüketen bir kişinin yaşam kalitesi ciddi oradan artacaktır. Sadece tavsiye edilen miktarda bile su tüketilmesi halinde vücut sağlığının büyük oranda korunması sağlanmaktadır. Bol su içmenin faydaları kısa süre içinde ortaya çıkacaktır. Düzenli su içmek;


 

Ağrıların azalmasını sağlar,

Cilt sağlığının korunmasını sağlar ve

Vücut ısısını dengeler.

Aç Karnına Su İçmek

Aç karnına su içmenin faydaları özellikle kilo vermek isteyen kişiler için önemlidir. Metabolizmayı hızlandırması sayesinde yağ yakmada da yardımcı bir rol oynar. Böbrek sağlığının korunmasında da önemli bir unsurdur. Mide sorunlarına yönelik de etkilidir. Vücudun tüm toksinlerden sabahın ilk saatlerinden itibaren arındırılmasına yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde ve kilo vermeye yardımcı olmasında da etkili özelliklere sahip olması aç karnına su içmenin faydaları arasında yer almaktadır.

Limonlu Su İçmenin Faydaları

Limonlu su içmenin faydaları bu tür tarifleri uygulayan kişilerde kısa süre içinde ortaya çıkmaktadır. Gün içinde limonlu su tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Özellikle sabah uyandığınızda limonlu su içerek toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayabilirsiniz. Toksinlerin vücutta birikmesini engellemesinin yanı sıra sindirimi de kolaylaştırması ve metabolizmayı hızlandırması açısından önemli bir faktördür. Sabah saatlerinde ve yemeklerden önce limonlu su tüketmek ayrıca ağız ve diş sağlığının da korunmasına destek olur. 

Bol Su İçmenin Yumurtalıklara Faydaları

 

Vücudun birçok farklı bölümünün sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan su, bol ve düzenli içildiğinde yumurtalıklara da oldukça fayda sağlamaktadır. Egzersiz yaparak ve bol su içerek yumurtalıkların çok daha iyi şekilde çalışmasını sağlamak mümkündür. Düzenli spor veya günlük egzersiz yaparak kan akışının hızlandırılması, dokuların oksijen seviyelerinin desteklenmesi ve serbest radikallerin temizlenmesi gibi süreçleri hızlandırılabilir. Bol su tüketimi ise organların iyi kanlanması ve kanın daha serbest dolaşımını desteklemektedir. 

 

Bu İçeriklerimiz de İlginizi Çekebilir:

https://www.sportstyle.com.tr/blog/c-vitaminin-faydalari-nelerdir-neye-iyi-gelir

https://www.sportstyle.com.tr/blog/filtre-kahve-faydalari-nelerdir-neye-iyi-gelir

https://www.sportstyle.com.tr/blog/probiyotik-faydalari-nelerdir-neye-iyi-gelir

 
 
Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM