500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-07-06
Yüzmenin Faydaları Nelerdir? Düzenli Yüzmenin Vücuda Faydaları

Yüzmenin Faydaları Nelerdir? Düzenli Yüzmenin Vücuda Faydaları

Yüzmenin yararları diğer sporlara göre oldukça yüksektir. Tüm vücudu çalıştırması ve bunun yanı sıra tüm kas gruplarına etki etmesi yüzmeyi çok farklı bir seviyeye taşır. En basit hareketlerde ve en kısa süreli programlarda dahi yüzmenin faydaları rahatlıkla görülebilmektedir. Yüzmek birçok farklı biçimde yapılabilen bir spordur. Profesyonel yüzücüler kadar amatör yüzücüler de vardır. Birçok kişi sadece yaz aylarında yüzmeyi tercih ederken büyük bir oran ise daha sağlıklı olmak için tüm mevsimlerde yüzmeyi uygun görmektedir. Düzenli yüzen bir kişinin vücudu kısa periyotlarda değişime başlar ve uzun süre içerisinde büyük bir değişim görülür. 

Yüzmenin Vücuda Etkileri: Yüzmenin vücuda etkileri her zaman olumlu olmaktadır. Ancak yüzme öncesinde ısınmaya önem verilmesi gerekir. Aksi takdirde sakatlanmalar, tutulmalar ve kas gruplarında kasılmalar yaşanabilir. Yüzme anında özellikle bacaklara giren krampların temel sebebi de ısınma aşamasının atlanılmış olmasıdır. Yüzme kilo verdirir ve daha sıkı ve fit bir görünüm sağlar. Yüzmenin etkileri arasında kişinin mental olarak da daha sağlıklı olması yer alır. 

Yüzmek Kilo Verdirir Mi?

Yüzmenin kilo verdirmesi sık karşılaşılan sonuçlar arasındadır. Yağ yakımı üzerinde olumlu etkisi olan bu spor dalı, vücudu birçok anlamda destekler. Metabolizma üzerinde de etkisi olan yüzmenin, kilo kaybı noktasında da desteği bulunur. Eğer yüzerken kilo kaybetmek istenmiyor ise bu durumda beslenmeye ağırlık verilmesi gerekir. Mevcut ağırlığını arttırmak isteyen her insanın beslenme ve sporu birlikte idame ettirmesi önemlidir. Kilo almak ya da kilo vermek fark etmeksizin düzenli egzersiz yapılması ve her iki sürecin de kontrollü devam ettirilmesi gerekir. 

Yüzmek Tüm Vücut Kaslarını Çalıştırır Mı?

Yüzerken çalışan kas grupları vücudun istisnasız tüm kas gruplarıdır. Yüzerken vücudun her yeri kullanılır. Yüzen kişi farkında olmasa dahi tüm beden hareket ettirilir ve bu süreçte tüm kaslar çalışır. Kol, sırt, bacak, kalça, karın kas grupları en sık ve aktif kullanılan kas gruplarıdır. Yüzmenin etkilerinden belki de en önemlisi nabzı düzenlemesi, kas kitlesini arttırması ve kişinin hedeflerini desteklemesidir. Kilo almak isteyenler kadar kilo vermek isteyenler de yüzerek vücutlarını istedikleri şekle sokabilir. 

Yüzmek Vücudu Şekillendirir Mi?

Yüzmenin vücudu şekillendirmesi mümkündür. Yüzmek tüm kas grupları üzerinde etkili olur. Yağ yakımı konusunda vücudu destekleyen önemli spor dallarından biridir. Bu sebep ile de yüzerken kilo kaybetmek ve vücudu şekillendirmek mümkündür. Yüzmenin yoğunluğu, haftada ya da ayda kaç saat yüzüldüğü gibi süreçler performansı belirler. Performans ise vücudun şekillenmesi, kas kitlesinin artması gibi noktalarda önem taşır. Yüzerken vücudunu şekillendirmek isteyenler her zaman nasıl yüzüyor ise o teknik ile yüzmeye devam edebilir. Yüzerken hangi kas grupları daha aktif çalıştırılmak isteniyor ise onlara yönelmek de mantıklı bir yöntemdir. Her halükarda yüzerken tüm kas grupları istemli ve / veya istemsiz bir biçimde çalıştırılır. 

Haftada Kaç Gün Yüzmek Gerekir?

Haftalık yüzme sayısı çoğu havuz programında haftada 2 gün 1’er saatlik periyotları içerir. Haftada 2 gün ya da 3 gün yüzmek ve ardından kasların dinlenmesi için gereken zamanı vermek önemlidir. Kas gruplarının iyileşebilmesi ve gelişebilmesi için dinlenmeye de önem verilmelidir. Kaslar dinlenmediği müddetçe büyüme gösterememektedir. Bu sebep ile de yüzmenin etkilerinden daha yüksek verim ile yararlanmak isteniyor ise bu durumda programa dinlenme de eklenmelidir. Yüzmek, vücudun her bölgesini çalıştıran ve bu sebep ile de kilo verdirme noktasında başarılı olan bir spordur.

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM