500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-06-06
Yeşil Çay Ne İşe Yarar? Ne Zaman İçilir? Nasıl Demlenir?

Yeşil Çay Ne İşe Yarar? Ne Zaman İçilir? Nasıl Demlenir?

Yeşil Çay Ne İşe Yarar? Ne Zaman İçilir? Nasıl Demlenir?

Yeşil çayın faydaları oldukça yüksektir. Birçok bitki bazlı içeceğin arasında yeşil çayın faydalarının diğerlerine oranla daha yüksek olduğu bilinir. Yeşil çay her yerden kolaylıkla temin edilebilecek istenir ise hazır istenir ise bitki bazlı tüketimi yapılabilecek bir çay türüdür. İçerisinde kafein olması da çayı daha etkili hale getirir. Yeşil çay hazırlama yöntemleri ve çayın ne zaman içileceği de kişilere göre belirlenebilir. En iyi tadı alabilmek için doğru teknikler ile çayın demlenmesi gerekir. Ayrıca çayın ne zaman içileceği de önemlidir. 

Yeşil çayın içilme zamanı: Uzmanlar tarafından çoğunlukla öğle saatleri önerilmektedir. İçerisinde kafein yer aldığı için uyku öncesi içilmesi tavsiye edilmez. Ayrıca yemeğin üzerine içilmemesi de önerilmektedir. Yeşil çayın içilme zamanı öğle saatlerinde bir ara öğün olarak düşünülebilir. 

Yeşil Çay Nasıl Demlenir?

Yeşil çay demleme yöntemleri çayın nasıl olduğuna göre değişir. Eğer poşet çay olarak tabir edilen hazır / paketli çay tüketimi yapılmıyor ise bu durumda demleme yöntemi değişecektir. Kaynar suyu ister demlik ister french press içerisine koyulan yeşil çay yapraklarının üzerine yavaş ve kontrollü bir şekilde dökmek gerekiyor. Sakin hareketler ile işlem yapıldıktan sonra ortalama 10 dakika çayın demlenmesi için yeterli olacaktır. 10 dakika bekledikten sonra çay istenildiği gibi tüketilebilir. 

Yeşil Çay Kronik Hastalıklardan Korur Mu?

Yeşil çayın hastalıklardan koruması birçok beslenme programında yer alan bir bilgidir. Bu bilgi yüzde yüz doğruyu yansıtmasa da yeşil çayın kişiyi daha sağlıklı yaptığı bilinir. Doğal maddeler doğru dozda kullanıldığı zaman önemli ölçüde etkili olabilmektedir. Dolayısı ile doğal maddelerden en iyi verimi alabilmek için kişilerin doğru bir planlama yapması gerekir. Kalp hastalıkları ve damar hastalıkları üzerinde olumlu etkisi bulunan yeşil çayın günlük kullanım oranına dikkat etmek gerekir. Kolesterol seviyesinin dengelenmesi ve damar tıkanıklıklarının önüne geçmesi de yeşil çayı daha değerli kılar.

Yeşil Çay Yağ Yakmayı Kolaylaştırır Mı?

Yeşil çay ile zayıflamak birçok kişinin inandığı bir bilgidir. Ancak çoğu zaman gerçeği yansıtmayan bu bilgide farklı unsurlar gözden kaçırılmaktadır. Yeşil çay içerisinde yer alan kafein ve diğer doğal maddeler nedeni ile metabolizmayı yoğun olarak çalıştırmaya başlar. Metabolizma hızlandıktan sonra yağ yakımına geçilir. Burada önemli olan unsur bu yağ yakımı aşamasının egzersiz ve diğer sağlıklı besinler ile de desteklenmesi gerektiğidir. Birçok kişi sadece yeşil çay içerek kilo verebileceğine ve yağlarından kurtulabileceğine inanmaktadır. Hiçbir diyet tek başına yeterli değildir. Bu sebep ile de sağlıklı beslenmek ve egzersizi hayata dahil etmek gibi ek yöntemler ile kilo vermek sürdürülebilir kılınır. 

Yeşil Çay Günde Kaç Bardak Tüketilir?

Yeşil çayın günlük tüketimi yapılıyor ise kaç bardak içildiğine dikkat etmek gerekir. Yeşil çay günde en fazla 3 fincan içilmesi önerilen bir çay türüdür. Çayın daha fazla içilmesi farklı yan etkilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Kalp çarpıntısı, bunalma ve sıcak basması yeşil çayın en sık görülen yan etkileri arasındadır. Ayrıca nem oranı yüksek günlerde de yeşil çayın içilmemesi önerilir. Özellikle hareketsiz bir yaşamı olan kişilerin çok sıcak havalarda yeşil çay gibi doğal içecekleri yüksek oranda tüketmemeleri gerekir. Kalp çarpıntısı ve sıcağa bağlı diğer etkenler de birleştiği zaman kişi yan etkilere daha çok maruz kalabilir. Günde en az 1 en fazla ise 3 fincan yeşil çay içilmesi yeterli olacaktır. 

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM