500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-06-06
Varis Çorabı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Varis Çorabı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Varis Çorabı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Varis çorabının işlevi varisin sebep olduğu semptomları azaltmaktır. Varis sebebi ile oluşan birçok sorun bulunur. Bu sorunların en aza indirgenmesi için sık sık kullanılan bir üründür. Varis çorabıvarisin sebep olduğu sorunları gidermek için kullanılsa da bazen ödem oluşumunu engellemek için de tercih edilir. Varis özellikle yanma ve şişme problemleri ortaya çıkarır. Bu sorunların giderilmesi için ise varis çorabı kullanılır. Varis çorabının kullanılmasında önemli olan sıkılıktır. 

Varis Çorabının Kullanılışı: Varis çorabının kullanılışında çorabın ne zaman kullanılacağı önemlidir. Özellikle varis ağrıları çok olan kişilerin sabah uyanınca çorabı giymesi ve uyuyana kadar çorabı çıkarmamaları önerilir. Aktif yaşam esnasında varis çorabı kullanılmaya devam edilebilir.  

Varis Çorabı Ne Zaman Yıkanır?

Varis çorabının yıkanması için zaman kaybetmemek gerekir. Nerede ise her gün kullanılacağı için ister istemez dış etkenlerden etkilenebilmektedir. Dış etkenler sebebi ile kirlenmese dahi sürekli ayakta olacağı için temiz tutulması gerekir. Bu neden ile de kişilerin en az iki çift varis çorabı alarak düzenli temizleme, yıkama ve değişim yapmaları önerilir. Varis çorabı kullanımında hijyene önem verilmelidir. 

Varis Çorabı ile Uyunur Mu?

Varis çorabı ile uyumak genellikle tavsiye edilmez. Varis çorabı gün içerisinde kullanılır ve gece yatmadan önce ayaktan çıkarılması önerilir. Yer çekimi de ortadan kalkacağı için kişilerin yatar pozisyondayken çorapları çıkarmaları rahat hissetmelerini sağlar. Varis çoraplarının gün içinde düzenli olarak kullanılması ancak yatarken çıkarılması önemlidir. Varis çorabını çok sık kullanmak da farklı yan etkilere ve zararlara zemin hazırlayabilmektedir. Bu sebep ile varis çorabı kullanılırken süre sınırını belirlemek önem taşır. 

Varis Çorabı Ayağı Sıkar Mı?

Varis çorabının ayağı sıkması mümkündür. Bunun için kişilerin doğru bedeni belirlemeleri ve bu belirleme esnasında ise ayaklarının çok fazla sıkılmamasına özen göstermeleri gerekir. Ayrıca alınacak olan çorabın kaliteli olması da varis çorabının uzun süre kullanılmasını sağlayan etkenler arasında bulunur. Varis çorabının ayağı sıkması normal bir durum olsa da basınç oranının iyi ayarlanması gerekir. Varis çorabının sıkmasından ziyade boyuna da önem verilmelidir. Varis çorabının bacak boyuna göre seçilmesi gerekir. 

Varis Çorabı Ne Kadar Giyilir?

Varis çorabını giyme süresi geniş bir zaman dilimini kapsamaktadır. Varis çorabı giymeye sabah uyanıldığı zaman başlanmalı ve gece tekrar uyuyana kadar giyilmelidir. 2 saat ya da 5 saat kullanılmalı gibi bir zaman kısıtlaması bulunmaz. Kişiler tüm gün boyunca varis çorabını giymeli ve uyumadan önce de mutlaka çıkarmalıdır. Varis çorabının giyilmesindeki en önemli sebep varisin neden olduğu semptomları azaltmaktır. Semptomların azaltılmasındaki en önemli öge varis çorabıdır. Bu sebep ile de varis çorabı kullanırken sürekli çıkarmamak, gün içinde uyuyana kadar çorabı kullanmak gerekir. 

Varis Çorabı Kullanırken Nelere Dikkat Edilir?

Varis çorabında dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir: 

Varis Çorabı Çamaşır Makinesinde Yıkanır Mı?

Varis çorabının makinede yıkanması mümkün olsa da varis çorabının elde yıkanması daha uygundur. Yıkama esnasında yumuşatıcı kullanılmaması ve çorabın esnemesine sebep olacak uygulamalar yapılmaması gerekir. Varis çorabı doğru temizlendiğinde ve doğru kullanıldığında etkisini göstermektedir. Dolayısı ile çorabı kullanırken hem hijyenin sağlanmasına hem de doğru bedeni almaya önem verilmesi tavsiye edilir. 

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM