500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-07-05
Trapez Egzersizleri ve Hareketleri! Evde Yapılabilecek Kol Hareketleri

Trapez Egzersizleri ve Hareketleri! Evde Yapılabilecek Kol Hareketleri

Trapez hareketleri kol, göğüs ve farklı bölgelere odaklanan hareketlerden oluşur. Bu hareketler ile üst vücut kaslarının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi mümkündür. Kasları geliştirmek için hareketlerin doğru yapılması önem taşır. Trapez egzersizlerine odaklanırken de hareketlerin doğru yapılmasına ve tekrar sayılarına önem verilmelidir. Trapez egzersizleri kas gruplarının daha efektif bir biçimde çalışmasını sağlar. Bu sebep ile de trapez kaslarını geliştirmek isteyen kişiler isterler ise trapez egzersizi yaparak kas gruplarını şekillendirebilir. Trapez egzersizleri spor salonunda yapılabildiği gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir. 

Trapez Egzersizlerinin Evde Yapılması: Trapez egzersizleri evde yapılırken harekete bir sınırlama getirilir. Bu sınırlamanın temel sebebi ise profesyonel aletler olmadan yapılmasıdır. Hareketlerden alınan verimi arttırmak için yardımcı ekipmanlar kullanılabilir. Bu süreçte en yüksek verimi alabileceğiniz ve evde yapabileceğiniz hareketler şunlardır: 

Trapez Kası Omuz Mu Sırt Mı?

Trapez kasının çalıştırdığı bölgeler arasında omurga, sırt, kanatlar ve omuzlar yer alır. Bu bölgelerin profesyonel bir şekilde çalıştırılması için ekipman desteği önemlidir. Hareketleri daha iyi yapabilmek için gereken özenin gösterilmesi de hareketlerden daha sağlıklı sonuçlar alınmasını sağlar. Trapez kaslarının çalıştırılması için ağırlık ile çalışmak, sık tekrar yapmak önemlidir. Bu noktada omuz ve sırt kaslarının birlikte çalışabilmesi için hareket farklı ekipmanlar ile desteklenebilir. 

Trapez Hangi Bölgeyle Çalışılmalı?

Trapezin çalıştığı bölgelere odaklanırken aynı zamanda üst vücuda odaklanmak da mümkündür. Kol kası geliştirilmek istendiğinde ya da göğüste yer alan kas kitlesi artırılmak istendiğinde trapez kaslarına da odaklanmak gerekebilir. Bu noktada trapez kaslarının iyileştirilmesi için kişiler kol, bacak, omuz, göğüs kaslarına da odaklanabilirler. Bu odaklanma ile hem bütüncül bir kas gelişimi yaşanırken hem de esneme de sağlanabilir. Trapez egzersizleri bilinenin aksine sadece sırt kaslarını çalıştırmaz. Ağırlık ile yapıldığı için özellikle üst kol, ön kol ve arka kol kaslarını da kuvvetli bir hale gelmesi için çalıştırır. 

Trapez Kasları Nasıl Geliştirilir?

Trapez kaslarının gelişimi için sık tekrar yapılması gerekir. Set sayıları sabit kalsa da hareketin tekrar sayısı arttırılmalıdır. Trapez kaslarının gelişimi için önemli olan unsurlardan biri de ağırlık kullanmaktır. Ağırlık kullanarak trapez kasları geliştirilir ve kas kitlesi arttırılır. Kaslar, vücutta hali hazırda var olan yapılardır. Önemli olan unsur ise yağ miktarının azaltılması ve kas kitlesinin arttırılmasıdır. Bu sebep ile trapez egzersizlerinin sık tekrarlar ile yapılması önem kazanır. Trapez kaslarına odaklanırken sırt kanatları, boyun, omurga ve denge üzerine de çalışıdır. 

Trapez Kasları Ne Kadar Sürede Gelişir?

Trapez kaslarının gelişim süreci çoğu kas grubunda olduğu gibi düzene ve tekrara bağlıdır. Trapez kaslarının gelişimini kişi ölçüm yaparak fark edebilir. Bu noktada ise trapez kaslarının ne kadar aktif olarak çalıştırılacağına odaklanmak gerekebilir. Trapez kaslarındaki gelişim ikinci ayın sonlarına doğru görülür. Kasların istenen ve beklenen sonuca gelmesi ise ortalama bir yıl kadar sürebilir. Bir yıl boyunca yapılan çalışmalar sonucunda kas kitlesini kaybetmemek için çalışmalara devam etmek ve beslenmeye özen göstermek gerekir. 

Trapez Kaslarını Geliştirmek Kolay Mı?

Trapez kaslarını ve kanatları geliştirmeye kolay ya da zor olarak bakılmamalıdır. Bunun temel sebebi ise gelişimin kişiye göre değişiklik göstermesidir. Trapez egzersizleri yapılırken kişiler kendi vücutlarına göre planlama yapmalıdır. Bu planlamaya göre hareket edilmeli ve zaman içerisinde tekrar ve ağırlık miktarları arttırılmalıdır. Trapez kaslarının gelişimi için protein ile beslenmeye de özen göstermek gerekir.

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM