500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-10-06
Soğuma Hareketleri Nelerdir? Hangi Hareketler Nasıl Yapılır?

Soğuma Hareketleri Nelerdir? Hangi Hareketler Nasıl Yapılır?

Spor antrenmanlarınızdan sonra soğuma egzersizi yapmak oldukça önemlidir. Kaslarınızın yapısında hasar oluşmaması için spor sonrası soğuma egzersizi yapılmalıdır. Soğuma egzersizlerini herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Evde rahatlıkla yapabileceğiniz soğuma hareketlerinden bazıları ise;

Evde Yapılabilecek Soğuma Hareketleri Nasıl Yapılır?

Evde yapılabilecek soğuma hareketleri kendi içinde bölgesel olarak ayrılmaktadır. Spordan sonra bu bölgeler için soğuma egzersizi yapılmalıdır. Soğuma egzersizlerinin birçok faydası bulunmakta ve evde kolaylıkla yapılabilmektedir. Yapılması gereken soğuma hareketleri bölgelerine göre şu şekildedir;

Karın kaslarını soğutmak ve gevşetmek için, sırt üstü uzanın ve ellerinizden güç alarak kendinizi yukarı doğru uzatmaya çalışın.

Sırt kaslarınızı gevşetmek için yüz üstü uzanın dizleriniz yere bastırın ve 90 derece açı oluşturun sırtınızı yukarı aşağı doğru hareket ettirin.

Bacaklarınızın gevşemesi için yere oturun ve ayaklarınızın içini birbirine birleştirin, bacaklarınız yukarı aşağı doğru hafif hafif sallayın ve kasların gerildiğini hissedin.

Soğuma Hareketleri Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekilenler Nelerdir?

Spor yapmaya başlamadan önce ısınma hareketleri yapmanız spor sonrasında yapılması gereken soğuma hareketlerinin daha verimli olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle soğuma hareketi yapılmadan önce ısınma egzersizi yaparak spora başlanmalıdır.

Spordan önce ve sonra yapılması gerekilenler ise;

Soğuma Hareketlerinin Faydaları Nelerdir?

Spordan önce ısınma hareketleri spordan sonra soğuma hareketleri yapılması önerilmektedir. Spordan sonra yapılan soğuma hareketlerinin faydaları ise;

Soğuma Hareketleri ile Kilo Verilir Mi?

Soğuma hareketlerinin temel amacı zayıflamak değildir. Az miktarda da olsa zayıflamayı desteklese de temelde soğuma hareketlerinden beklenen kilo vermek değildir. Doğru yapılan soğuma egzersizleri ve bu egzersizler sırasında doğru nefes alıp vermeye dikkat edilmesi halinde vücut direnci artacağı için daha dayanıklı olarak spor yapma imkânı sağlandığı için daha fit bir görünüm elde edilmektedir. Sağlıklı bir soğuma egzersizi için spordan sonra 10-15 dakika yapılması önerilmektedir.

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM