500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-06-10
Pilates Faydaları Nelerdir? Vücudu Şekillendirir Mi?

Pilates Faydaları Nelerdir? Vücudu Şekillendirir Mi?

Pilates hareketleri ile vücuda şekil vermek, incelmek ve vücudun esnemesini sağlamak mümkündür. Pilates diğer spor ve egzersiz dallarına göre daha yakın bir tarihte ortaya çıkmıştır. Pilates üzerine yapılan araştırmalar ve incelemeler günümüzde aktif olarak devam etmektedir. Bu araştırmaların devam etmesindeki en önemli unsurlardan biri pilatesin vücut üzerindeki etkisinin hala anlaşılamamış olmasıdır. Birçok egzersiz, esneme, ısınma hareketinin yanı sıra fizik tedavi gibi süreçlerin hareketlerine de yer verilir. Bu sebep ile çok yönlü bir planlama söz konusudur. Pilates hareketlerinin birçok unsura yer vermesi ise hareketin ne kadar yakın bir tarih içerisinde ortaya çıktığını gösterir. 

Pilatesin Yararları: Pilatesin yararları arasındaki en önemli unsur vücudun incelmesini sağlamasıdır. Birçok kişi bilimsel çalışmaları göz ardı ederek pilates hareketlerinin herhangi bir işe yaramadığını savunmaktadır. Her egzersiz türü için geliştirilen antitez ve tezler bulunur. Bu tez ve antitezler sonucunda ortaya çıkan sentezlere de önem vermek gerekir. Hiçbir spor tek yönlü bir gelişimi desteklemez. Her hareketin ayrı bir önemi, sıralaması ve kuvveti vardır. Pilatesin vücuda etkileri de şekillenme ve incelme olarak görülür. 

Pilates Çeşitleri Nelerdir?

Pilates türleri iki gruba ayrılır. Pilates klasik olarak bilinen ilk yöntem ile geliştirilmiş ardından ise ekipman desteği ile ikinci türünü ortaya çıkarmıştır. Pilates türleri şu şekildedir: 

Her iki pilates türü de benzer hareketlere yer verse de yapılma süreleri, biçimleri, kullanılan ekipman, ısınma süresi, zorluk seviyesi gibi noktalarda farklılıklar gösterir. 

Mat Pilates Nedir?

Klasik pilates yerde yapılan pilates türüdür. İlk olarak ortaya çıkan ve zaman içerisinde hareketlerin geliştirilmesi ile çok yönlülüğü arttırılan pilates türüdür. Mat üzerinde yapılır ve klasik pilates, pilates, yer pilatesi, mat pilates gibi isimleri bulunur. Pilatesin vücuda etkileri öncelikle mat pilates ile ortaya çıkmıştır. İlk pilates türüdür ve yardımcı ekipmanlar ile istenilen her yerde yapılabilir. Evde, parkta, iş yerinde, spor salonunda ve diğer mekanlarda kolaylıkla yapılabilen bir egzersiz bütünüdür. Aynı zamanda kişiler mat pilatesi tek başlarına yapabilecekleri gibi video ya da kişisel eğitmen desteği ile de pilates yapabilirler. 

Reformer Pilates Nedir?

Reformer pilates aletli pilates ismi ile de bilinen ve mat pilatesten sonra geliştirilmiş olan bir pilates türüdür. Reformer pilates yapan kişiler bu egzersizi istenilen her yerde yapamamaktadır. Büyük bir ekipman ile gerçekleşen pilates belirli bölgelerde yapılır ve eğer kişi uzman değil ise mutlaka bir eğitmenden destek alması gerekir. Reformer pilates yaylı bir düzenek üzerinde yapılır ve içerisinde kişinin kendi ağırlığı ile yapabileceği hareketlere yer verilir. Sakatlanma riski daha fazla olduğu için ısınma hareketlerine önem verilmeli ve aynı zamanda öncelik aletin nasıl kullanılacağını öğrenmek olmalıdır. 

Pilates Kilo Verdirir Mi?

Pilatesin kilo verdirmesi tek başına sağlanmaz. Bu durum tüm spor dalları ve egzersizler için geçerlidir. Hiçbir aktivite tek başına olmamalı ve diğer ögeler ile de desteklenmelidir. Bu destekleyiciler arasında düzenli yaşam, düzenli uyku ve düzenli beslenme yer alır. Kilo vermek ve kas arttırmak isteyenlerin protein ağırlıklı beslenmesi gerekirken kilo almak isteyenler baklagillere, sebzeye ve proteine ağırlık vermelidir. Pilates ile yüzde yüz kilo vermek mümkün değildir. Pilates vücudu esneten ve vücudun incelmesini sağlayan bir programdır. Kilo vermek için fitness ve yüzme gibi sporlar ile de desteklendiğinde pilatesin vücuda etkileri daha kalıcı olur.

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM