500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-10-18
Outdoor Ayakkabı Ne Demek?

Outdoor Ayakkabı Ne Demek?

Son dönemlerde en dikkat çeken ayakkabı modelleri arasında yer alan Outdoor ayakkabıları hem günlük hayatta hem de spor faaliyetleriniz de dayanıklılığı sayesinde uzun yıllar size eşlik eden modeller arasında yer almaktadır. Tercih edenlerin sayısı arttıkça farklı tasarımları sayesinde şehir hayatına da uyum sağlaması ile rahatına düşkün kadın ve erkeklerin hatta çocukların bir kullandığını sıklıkla görmekteyiz. Yazımızda ise outdoor ayakkabı modellerine dair bütün bilgiler yer almaktadır!

Outdoor Ayakkabı Modelleri Nelerdir?

Outdoor ayakkabı modellerinin kullanım amaçlarına göre birçok modeli bulunmaktadır. Son dönemlerde şehir hayatında da sıklıkla tercih edilen doğa yürüyüşü modeli şık ve rahat tasarımı ile dikkat çekmekte. Outdoor ayakkabılarını 3 farklı kategoriye ayrılmaktadır.

Outdoor Doğa Yürüyüşü Ayakkabı Modelleri

En çok kullanılan outdoor modelleri arasında doğa yürüyüşü ayakkabı modelleri yer almaktadır. Outdoor doğa yürüyüşü ayakkabıları esnek, yarım ya da bileksiz, esnek tabanlı daha hafif malzemeli ürünlerdir. Gün içerisinde yapılan hafif yürüyüşler için en ideal modeldir. Doğa yürüyüşü modelleri hafif yapıları ve şık tasarımları sayesinde günlük şehir hayatında da sıklıkla tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Dayanıklı yapısı sayesinde uzun yıllar kullanıma uygun olan bu modelleri okul, sosyal hayat ve ofis ortamında kullanabilirsiniz.

  1. Outdoor Doğa Yürüyüşü Bot Modelleri

Outdoor ayakkabı modelleri arasında en çok tercih edilen modellerden biri olan doğa yürüyüşüne uygun botlardır. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken ise; doğru modeli seçmektir doğa yürüyüşü botlarını trekking dağcılık modelleri ile karıştırmamalısınız. Outdoor doğa yürüyüşü modelleri günlük doğa yürüyüşlerine ve daha hafif aktiviteler için daha uygundur. Esnek yapısı sayesinde hafif engebeli yollarda daha kısa mesafe yürüyüşleri için bu modelleri tercih edebilirsiniz. Dağlık arazi yürüyüşleri için bu modeller doğru seçim olmamaktadır.

  1. Outdoor Trekking ve Dağcılık Botları Modelleri

Outdoor ayakkabı modellerinden olan trekking modelleri genellikle dağlık ve engebeli bölgelerde uzun yürüyüşler yapmak isteyenler için uygun olmaktadır. Tasarımları sayesinde dağlık araziye uyum sağlayan bu ayakkabılar ağır sırt çantalarının sebep olduğu basınca karşı ayakları korumaktadır. Yüksek bilekli yapısı sayesinde ayağı daha iyi sarmasından dolayı ayaklara ve bileğe destek sağlamaktadır. Taban kısmının daha sert yapıda olmasından dolayı arazide taşlara ve çakıllara karşı ayak sağlığını korumaktadır.

  1. Outdoor Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Outdoor sporlarına ilginin her geçen gün artması ile birlikte outdoor ayakkabı modellerinde de dikkat çekecek seviyede artış görülmektedir. Geçtiğimiz dönemlerde bu tarz ürünler özellikle doğa ve dağ yürüyüşlerinde kullanılırken günümüzde özellikle kış aylarının zor geçtiği bölgelerde günlük hayatta sürekli kullanılmaya başlanmıştır. Bu dikkat çeken talep doğrultusun da tasarımcı ve üreticilerde model yelpazesini her geçen gün geliştirmektedir.

Peki, outdoor ayakkabı alırken nelere dikkat edilmelidir;

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM