500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-07-05
Ödem Nasıl Atılır? Ödem Attıran Yiyecekler Nelerdir?

Ödem Nasıl Atılır? Ödem Attıran Yiyecekler Nelerdir?

Ödem atmak için uygulanan birçok yöntem vardır. Ödemin oluşması vücudun daha şiş görünmesi ve bazen de kişilerin kendini kötü hissetmesi olarak karşılaşılan bir süreçtir. Ödem oluştuğu zaman ödemi vücuttan atmak için uygulanabilecek adımlar bulunur. Beslenmeye dikkat etmek ve bol su tüketmek bu dönemin en önemli iki çözümüdür. Özellikle bol su içilmediği zaman vücudun dehidrasyona uğraması farklı sorunlara da neden olabilmektedir. Bu sebepten dolayı günlük ihtiyaç olan belirlenen en az iki buçuk litrelik suyun mutlaka içilmesi gerekir. Ödem oluşan günlerde su miktarı arttırılabilir. Ödem attıran gıdalar yenilirken özellikle mevsiminde olanların tercih edilmesi önerilir. 

Vücuttan Ödemin Çıkmasını Sağlayan Yiyecekler: Ödemin vücuttan çıkması sadece su ve spor ile olmaz. Ödem çözücü gıdalara yönelmek de çözümün parçalarından biridir. Vücudunda ödem oluşan bir kişinin tek bir çözümü değerlendirmemesi ve birçok yöntemi bütüncül olarak kullanması önerilir. Ödem attıran bazı yiyecek ve içecekler şu şekildedir: 

Ödem atılmasını sağlayan gıdalardır. Suları tüketilebileceği gibi doğrudan yiyecek olarak tüketilmesi de işe yarar. 

Su ile Ödem Atmak 

Su içerek ödem atmak yapılan en iyi ve sağlıklı detokslardan biridir. Su hem içerisinde bulunan mineraller hem de vücuda olan yararları nedeni ile iyi bir çözümdür. İnsan vücudunun büyük bir oranı suya ihtiyaç duyar. Günlük olarak tüketilmesi gereken ortalama su miktarı her gün birçok sağlık çalışanı tarafından duyurulmaktadır. Ödem oluştuğu zaman ya da detoks yapma amacı ile de olsa her gün mutlaka su tüketilmelidir. Su tüketimi sadece ödem ile sınırlandırılmamalıdır. Her gün düzenli ve bol miktarda su içildiği zaman ödem oluşma ihtimali de azalır. 

Yoğurt ile Ödem Atmak 

Yoğurt ile vücuttan ödem çıkarmak mümkündür. Ödem için detoks yapıldığında en sık karşılaşılan tarifler ve kürler arasında yoğurt yer alır. Erişilmesi kolay hem de tüketilmesi rahat olduğu için yoğurt önemli 1 besindir. Yoğurtla ödem atmak mümkündür ve bunun için birçok tarifin içerisinde yoğurda yer verilir. Vücudun yeniden ödeme oluşturmasını engellemesi içerisindeki zehirlerin atılması ve vücudun kendisini ferah hissetmesi için de yoğurt her mevsim tüketilebilecek olan bir besindir. Yoğurtla ödem atmak için yoğurt sade olarak tüketilebileceği gibi aynı zamanda tarçınla, balla ya da mevsim meyveleri ile de tüketilebilir. Ödem attıran gıdalar arasında yoğurdun önemli bir yeri bulunur. 

Maydanoz ile Ödem Atmak 

Maydanoz yiyerek ödem atmak ve maydanozun suyu ile de ödem atmak mümkündür. Hem kendisi hem de suyu doğrudan tüketilebileceği gibi özel tarifler de hazırlanabilir. Salatalık, su ve maydanoz üçlüsü ile hazırlanacak olan tarifler de ödem atımını hızlandıracaktır. Bu noktada spor ile ter atmak ve vücudu rahatlatmak da önem kazanır. Spor ile desteklenen vücudun ödemini atabilmesi için maydanoz suyu tercih edilebilir. 

Salatalık ile Ödem Atmak 

Salatalık suyu ile ödem sorununu çözmek herkesin denediği ve başarılı sonuçlar aldığı bir yöntemdir. Salatalığın suyunu içmek ya da kendisini doğrudan yemek de ödem sorununu çözer. Ödem atmak isteyenlerin birçoğu salatalık içeren tariflere yönelir. Bunun en temel sebebi kalori oranının yok denecek kadar düşük olması ve vücuda herhangi bir zararının bulunmamasıdır. Ödem attıran gıdalar arasında bulunan salatalık ayrıca içerisinde yüksek oranda suya da yer verir.

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM