500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-06-02
Nabız Yüksekliğinde Ne İyi Gelir? Nabız 120-130-140-150-160 Olursa Ne Olur?

Nabız Yüksekliğinde Ne İyi Gelir? Nabız 120-130-140-150-160 Olursa Ne Olur?

Nabız Yüksekliğinde Ne İyi Gelir? Nabız 120-130-140-150-160 Olursa Ne Olur?

Nabız yüksekliğine iyi gelenler arasında birçok yöntem yer alır. Nabız yüksekliğinin düşürülmesi için önerilenler şunlardır: 

Nabız yükseldiği zaman kullanılabilecek olan tavsiyelerdir. Özellikle soğuk su ile yüzün yıkanması kişinin kendine gelmesi için önem taşır. Nabız yükseldiğinde bu oranlar 120’den 160’a kadar olabilmektedir. 

Nabız Yüksekliği: Nabız yüksekliği nabzın standart ölçümlerinin üstüne çıkması ile olur. Nabzın 50 ile 70 arasında olması en normal ölçüm olarak kabul edilir. Nabzın 85 ve üzerinde olması ise nabzın yüksekliği 120, 130, 140, 150 veya 160 olduğunda kalp krizi riski de artış gösterir. Yüksek nabız tansiyon başta olmak üzere birçok soruna zemin hazırlamaktadır. 

Nabız Yükselince Nasıl Düşürülür?

Nabzı düşürmek için öncelikle kişinin soğukkanlılığını koruması gerekir. Soğukkanlılığı korumak için ise kontrolü elden bırakmamak ve derin nefesler almak önemlidir. Derin nefesler alırken aynı zamanda yüzün soğuk su ile yıkanması da nabzın düşmesi üzerinde etkilidir. Nabzı düşürürken ayrıca eğer var ise nabzı düşürmek için ilaç kullanılmalıdır. Ancak bu ilacın kontrol dışı kullanılmasına gerek yoktur. Nabız yükseldiği zaman düşürmek için doğru ilaçların doğru zamanda kullanılması gerekir. Doktor tarafından tavsiye edilmeyen herhangi bir ilacın bu esnada kullanılmaması önemlidir. 

Nabız Yüksekliğinin Sebepleri Nelerdir?

Nabız neden yükselir ve nabzın yükselmesini hangi unsurlar tetikler üzerinde hala birçok araştırma yapılan sorulardır. Bu soruların şu an bilinen yanıtları olsa da bilim her zaman yeni veriler ortaya çıkarabilmektedir. Yüksek nabız sorununu ortaya çıkaran sebepler şunlardır: 

Nabzın yükselmesine neden olan etkenlerdir. Özellikle fiziksel faaliyetlerin artması ile nabız yani kalp atışları yükselir. 

Kalp Atışları Nasıl Yavaşlatılır?

Kalp atışlarının yavaşlatılması için derin nefesler almak gerekir. Derin nefesler alarak kişinin kendisini sakinleştirmesi önem taşır. Kalp atışlarının hızlanması nabız olarak bilinir ve nabzın yükselmesi ise farklı sorunlara neden olur. Kalp atışlarının yavaşlatılması için soğuk bir duş almak, yüzü soğuk su ile yıkamak ya da soğuk su içmek gibi yöntemler tercih edilmelidir. Yüksek nabız problemi olanların beslenmelerine ve egzersizlerine de dikkat etmeleri önerilir. Kalp atışlarının eğer neden yükseldiği biliniyor ise bu durumda kalp atışlarını yükselten unsura yoğunlaşmak gerekir. Yan rahatsızlıklar oluşmamış ve sadece spor gibi bedensel aktiviteler sonucunda kalp atışı hızlanıyor ise bu durumda korkulması gerekmez. Kalp atışının yükselmesi özellikle spor için tercih edilen bir durumdur. Yağ yakımını arttırması nedeni ile de birçok sporcu önce kalp atışını yükseltmeye odaklanır. 

Kalp Atışı 120 Olursa Ne Olur?

120 kalp atışı yüksek sayılan bir kalp atışıdır. Kalp atışının 120’ye yükselmesi ve daha fazla olması sorunlara neden olabilir. Bu sebep ile kalp atışlarının sabit tutulması önerilir. Sabit tutmak için ise aktiviteler sınırlanabilir, spor esnasında mola verilebilir ve kalp atışını düzenlemek için diğer düşürme teknikleri uygulanabilir. Yüksek nabız sorunu yaşayanların nabızları genellikle 85 ve üzerinde olmaktadır. 160’lara kadar yükselen nabız yeni riskler ortaya çıkarabilir. Bu neden ile de yüksek nabız problemi var ise nabız düşürmek için kişinin soğuk ile kendini rahatlatması önemlidir. 

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM