500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-06-08
Mineral İçerek Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Bulunan Yiyecekler

Mineral İçerek Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Bulunan Yiyecekler

Mineral bulunan gıdalar aynı zamanda su oranı yüksek olan ve bu sebep ile de vücuda daha yararlı olan besinlerdir. Diyet sektöründe sık sık kullanılan suyunu ye tabiri minareli yüksek olan gıdalar için de kullanılır. Örneğin salatalık gibi besinlerin içerisinde bol miktarda su bulunur. Bu sebep ile de suyunu içmek değil suyunu yemek olarak tabir edilebilmektedir. Mineral içeren besinler yüksek oranda vitamin de bulundurabilmektedir. Vücudun daha sağlıklı olması, bağışıklığın ve dayanıklılığın artması için bu besinlere yer vermek önemlidir. Zamanında ve mevsiminde beslenmek de bu noktada önemlidir. 

Mineralli Gıdalar: Mineral içeren gıdalar şu şekilde sıralanabilir: 

En çok mineral bulunduran yiyeceklerdir. 

Mineral Türleri Nelerdir?

Mineraller farklı gruplara ayrılabilen yapıtaşlarıdır. Vücut için çok önemli olan mineraller farklı gıdalardan elde edilebilir. Ancak minerali yüksek gıdalar tüketilirken doğru tüketim yapılmasına da özen göstermek gerekir. Örneğin mineral miktarı yüksek olduğu için patates sık sık önerilir. Ancak patates eğer yağlı ya da bol soslu bir şekilde tüketilir ise yararı değil zararı ile karşılaşılır. Aynı şekilde patatesin sık sık tüketilmesi de bağırsak problemlerine neden olabilmektedir. Bu sebep ile olabildiğince sade ve sağlıklı beslenmeye ve beslenme programını çok çeşitli tutmaya özen göstermek gerekir. Mineraller ise şu şekildedir: 

Selenyum Bulunan Gıdalar 

Selenyum oranı yüksek besinler çoğunlukla üç gruba ayrılır. Bu grupta tahıllar, et ve kabuklu yemişler yer alır. Et türü ise ciğerdir. Ciğerde yüksek oranda selenyum bulunur ancak sık tüketilmemesi gerekir. Et ve et ürünlerinin sık sık tüketilmesi mineral açısından önemli olsa da bağırsak sistemini olumsuz etkileyebilmektedir. Selenyum bulunan gıdalar ile beslenirken çeşitli davranmaya ve menüde diğer mineral gruplarına da yer vermeye odaklanılmalıdır. Tek yönlü bir beslenme kesinlikle sağlıklı olan bir yöntem değildir. Tek yönlü beslenme, vücudun ihtiyacı olan diğer maddelerden uzaklaştırılması ve mahrum bırakılması anlamına gelir. Dolayısı ile hastalıkların artması ve vücut direncinin düşmesi gibi sonuçlar ile karşılaşmak mümkündür. Mineral içeren besinler ile beraber vitaminli gıdalara da yönelmek gerekir. 

Sodyum Bulunan Gıdalar

Sodyum oranı yüksek gıdalar arasında patates ve muz yer alır. Her ikisi de çok tüketildiğinde sindirim problemlerine zemin hazırlamaktadır. Bu sebep ile doğru oranda tüketilmeleri ve mevsiminde yenmeleri gerekir. Birçok farklı şekilde tüketilebilecek olan bu iki gıdanın yanı sıra bakliyatların içerisinde de önemli oranda sodyum bulunur. 

Kalsiyum İçeren Gıdalar 

Kalsiyumlu besinler çoğunlukla süt ve süt ürünleridir. Süt ve süt ürünlerinin içerisinde yüksek oranda yer alan kalsiyum, kişilerin özellikle kemik sağlığı üzerinde olumlu etkisi bulunur. Ancak yapılan araştırmalar göstermiştir ki süt ve süt ürünlerini çok fazla tüketmek bağımlılığa neden olmaktadır. Doğrudan kişinin canı süt istemese dahi süt ve süt ürünü içeren tatlı, atıştırmalık ve yemek yemek istenebilmektedir. 

Bu sebep ile belirli bir süre sonra ayda ortalama 1 hafta kadar süt ve süt ürünlerine ara vermek bağımlılık derecesi üzerinde olumlu etki bırakır. Özellikle diyet yaparken tatlılardan vazgeçemeyen kişiler süt ve süt ürünü içeren yiyeceklere daha çok yönelmektedir. Bunun sebebi ise araştırmaların da gösterdiği üzere bağımlılık ve alışkanlık temelli bir beslenme hareketi olmasıdır. Mineral içeren besinler tek mineral ile değil çok mineral ile programlanmalıdır. 

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM