500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-07-04
Kas Kasılması Neden Olur? Nasıl Anlaşılır? Kas Kasılması Nasıl Geçer?

Kas Kasılması Neden Olur? Nasıl Anlaşılır? Kas Kasılması Nasıl Geçer?

Kas kasılmasının nedeni tek bir madde ile sınırlanamaz. Kas kasılmalarının birçok nedeni olabilir ve bunların en başında yüksek stres yer alır. Kişinin stres seviyesi yüksek ise ve dinlenmeye vakit ayıramıyor ise kaslarda seyirmeler ve kasılmalar meydana gelebilir. Bu sorunu çözmek için kişinin mutlaka hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatlaması önerilir. Kas kasılması eğer sık ve uzun tekrarlar ile kendini yineliyor ise bu durumda mutlaka tam teşekküllü bir sağlık kuruluşuna başvurarak muayene olunmalıdır. Kas kasılmasının birçok nedeni olduğu gibi semptomları azaltmak için de birçok çözüm önerisi bulunur. Kas kasılması yaşayan kişilerin endişe etmemesi ve rahatsızlık seviyesine göre evde ya da hastanede tedavi olmaya öncelik vermelidirler. 

Kas Kasılmasının İyileştirilmesi: Kas kasılmasının geçirilmesi için kullanılan birçok yöntem vardır. Bu yöntemlerin başında ise kas kasılmasının neden ortaya çıktığının bilinmesi ve ardından harekete geçilmesi yer alır. Kas kasılmasını geçirmek için kullanılabilecek yöntemler şunlardır: 

Bu yöntemler kas kasılmalarını hem kısa hem de uzun vadede geçirmek için kullanılır. 

Kas Gerginliğine İyi Gelenler Nelerdir? 

Kas gerginliğinin çözümü, gerginliğin nedenine bağlıdır. Stres nedeni ile kaslarda gerginlik meydana geliyor ise kişinin öncelikle psikolojik olarak rahatlaması gerekir. Eğer kas gerginliğinin sebebi yorgunluk ise kişinin dinlenmesi ve rahatlaması gerekir. Dinlenme ve rahatlama için duş alınabilir ve uyku tercih edilebilir. Ayrıca yoga ve meditasyon da iyi gelen seçenekler arasında bulunur. Kas gerginliğine bitkisel yağlar ile de masaj yapmak iyi gelmekte ve kasların rahatlaması sağlanmaktadır. 

Kas Gevşetici Kremler Hızlı Sonuç Verir Mi? 

Kas gevşeticiler belirli bir süre içerisinde sonuç vermektedir. İlacın kalitesine ve dozuna bağlı olarak ortalama 30 dakika içerisinde sonuç alınması mümkündür. Doz miktarı düşük olan krem, jel ve hapların etki etmesi ise ortalama 60 dakikayı bulabilmektedir. Kas kasılması yaşanıyor ise tek bir yöntem yerine birçok yöntem uygulanabilir. Örneğin önce kompres yapmak ya da duş alarak vücudu gevşetmek ve ardından bölgeye masaj tekniği ile kas gevşetici uygulamak gerekebilir. Kas gevşetici kullanıldıktan sonra ise kişinin dinlenmesi ve rahatlaması için kendisine zaman ayırması önerilir. 

Kas Gerginliğinin Nedenleri Nelerdir? 

Kas gerginliğinin sebepleri şu şekilde sıralanabilir: 

Kas kasılmalarına sebep olabilir. Öncelikle nedeni bulmak ve ardından çözüm için harekete geçmek en doğru metottur. Kas kasılması yaşayan kişiler gerilmeleri önlemek için ısınma hareketlerine yönelebilir. 

Kas Gerginliği Nasıl Geçirilir? 

Kas gerginliğinin geçirilmesi için uygulanabilecek yöntemler şunlardır: 

Kas kasılmasının geçmesine yardımcı olacak tavsiyelerdir. Bu tavsiyelerin uygulanmasına rağmen hala kas gerginliği azaltılamamış ise bu durumda bir uzmana giderek muayene olunması gerekir. Kas kasılmaları, farklı hastalıkların yan etkisi ya da semptomu olarak da ortaya çıkabilmektedir. 

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM