500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-07-20
Hentbol Kuralları Nelerdir? Nasıl Oynanır?

Hentbol Kuralları Nelerdir? Nasıl Oynanır?

Hentbol kuralları ve oynanışı, bu spora ilgi duyan küçük büyük demeden herkesin merak ettiği bir konudur. Hentbol oynamak için bu oyunun kurallarını merak eden pek çok kişi vardır. Günümüzde en popüler spor branşlarından biri olan hentbol, her geçen gün daha fazla kişinin dikkatini çekmektedir. Hentbol kuralları ve oynanışı hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için bu yazımızda göz atmanız yeterlidir. 

Hentbol Nasıl Bir Oyundur?

Hentbol oyunu, temasa dayalı ve elle oynanan bir toplu oyundur. Hentbol topu ile oynanan bu oyun izlemesi de oynaması da son derece keyifli modern sporlar arasında yer alır. İlgi çekici bir oyun olan hentbol günümüzde hem erkekler hem de bayanlar kategorisinde oynanabilir. Son derece keyifli bir spor türü olan hentbol, topla oynanan bir salon sporudur. Hentbol temelde salonda oynanır ve bunun için belirli kurallara dikkat edilmelidir. 

Hentbol Kuralları 

Hentbol oyun kuralları bu sporun daha çekişmeli ve ilgi çekici olması için düzenlenmiştir. Son derece keyifli bir spor olan hentbolda iki takım skor bakımından önde olmak için mücadele eder. Bir hentbol maçının normal süresi bittiğinde skor bakımından önde olan takım rakibine karşı üstünlük yaratmış ve maçı kazanmış sayılır. Hentbol oynarken en çok dikkat edilmesi gereken kurallardan bazıları şunlardır:

Hentbol Nasıl Oynanır?

Hentbol oynanışı en az izlemesi kadar keyifli bir spordur. Topla salon ortamında oynana hentbol esasında futbola benzer fakat elle oynanır. Hentbolun amacı takımla birlikte taktiksel işler yaparak topu karşı kalenin fileleri ile buluşturmaktır. Hentbol takımı kadrosunda 12 oyuncu bulunurken sahada ise 7 oyuncu formayı terletir. Hentbolda top el yardımı ile karşı kaleye atıldığında sayı kazanılır. Hareketli ve temaslı bir spor dalı olduğu için hentbolcuların kondisyonu iyi seviyede olması gerekir. Aynı zamanda sakatlık riskli bulunan temaslı bir spordur. 

Hentbol Saha Ölçüleri 

Hentbol sahasının ölçüleri, bu oyunun belirli standartlarda oynanması için önemlidir. Kurallara göre bir hentbol sahasının uzunluğu 40 metre olmalı ve sahanın genişliği ise 20 metre olmalıdır. Bu bakımdan hentbol sahası dikdörtgen biçimdedir. Alanın ortasında sahayı ortadan ikiye bölen uzun bir çizgi vardır ve bu sayede takımların kendi sahaları belirlenir. Hentbol kalesi ise 3 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğindedir. Hentbol kuralları incelendiğinden kalenin 9 metre önünde serbest atış çizgisi, 7 metre önünde ise penaltı çizgisi bulunur. 

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM