500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-09-15
Glukozamin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Glukozamin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Glukozamin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

En iyi glukozamin markası kullanılarak yapılacak tedavilerde çok daha etkili sonuçlar alınmaktadır. Glukozamin son derece güçlü bir anti – inflamatuar olarak tanımlanmaktadır. Kısaca iltihaplanma karşıtı bir bileşen olan glukozamin, en bol bulunan monosakkaritlerden biridir. Birçok farklı rahatsızlığın ortadan kaldırılmasını sağlayan glukozamin, farklı nedenlere bağlı olarak kullanılır. 

Glukozaminin sağladığı faydalardan bazıları ise kısaca şunlardır:

Günümüzde yaygın olarak kullanılan glukozamin ile vücudun birçok farklı fonksiyonunu yerine getirmesi için önemli katkılar sunmaktadır. Glukozamin faydaları sayesinde birçok kişinin daha sağlıklı bir şekilde hayat sürmeleri sağlanmaktadır.  

Glukozamin Nedir, Ne İşe Yarar?

Glukozamin kullananların yorumları genelde faydalarına yönelik olduğu için glukozamin birçok kişi tarafından merak edilmeye başlamıştır. Glukozamin temelde bir amino şekeridir ve glikosile proteinlerin ve lipitlerin biyokiyasal sentezinde önemli bir rol üstlenmektedir. Kitosan ve kitin olmak üzere iki polisakkaritin parçasıdır. Ayrıca en bol bulunan monosakkaritlerden biri olarak tanımlanmaktadır. 

Yaygın kullanımına bakıldığında ise iyi bir eklem iltihap takviyesi olarak görülmektedir. Buna ek olarak eklem ağrılarının rahatlatılmasının yanı sıra bağırsak sağlığı başta olmak üzere oldukça geniş bir alanda yüksek faydalara sahiptir.  

Glukozamin Ne kadar Sürede Etki Eder?

En iyi glukozamin markası yorumları etki süresinin oldukça kısa olduğunu göstermiştir. Glukozamin sülfatın ağrıyı gidermesi için ortalama olarak 4 – 8 hafta boyunca kullanılması gerekebilir. Kullanılmasına rağmen hale ağrı şikayetlerinin de devam etmesi halinde ağrı kesici ilaçların alınması gerekecektir. 

Glukozamin kullanımında herhangi bir standart doz bulunmamaktadır. Her hasta uygun doz için doktor tavsiyelerine uyması gerekir. Osteoartrit tedavisinde özellikle günde bir kere 1500 mg, günde iki kere 750 mg e günde 3 kere 500 mg gibi farklı oranlarda kullanılabilir. Kullanmandan önce doktor onayı alınması son derece önemlidir. Aksi takdirde glukozamin faydaları dışında zararlarının da görülmesi mümkündür. 

Kimler Glukozamin Kullanamaz? 

Glukozamin fiyat ve faydaları sayesinde son dönemde birçok kişi tarafından kullanılmaya başlamıştır. Ancak glukozamin bazı kişiler tarafından kesinlikle doktor onayı olmadan kullanımı önerilmez. Gebelik veya emzirme döneminde olanlar, düzenli ilaç kullananlar, içeriğine yönelik alerjik reaksiyon gösterenler ve devamlı rahatsızlıkları bulunan kişilerin bu tür ürünleri kullanmaları önerilmemektedir. 

Glukozamin çoğu zaman kabuklu deniz hayvanlarının kabuklarından elde edildiği için kabuklu deniz hayvanlarına alerjisi olan kişilerin de glukozamin tercih etmemeleri istenmektedir. Diz ve eklem ağrılarında, sır ya da bel ağrılarında genelde glokomda kullanılmaktadır. Ancak buna yönelik kanıtlayıcı bir çalışma olmaması dikkat çekmektedir. Bu nedenle glukozamin kullanmadan önce faydaları ve zararlarının dışında içeriğine dair gerekli bilgileri de edinmeniz önerilmektedir.  

Glukozamin Zararları Nelerdir? 

Glukozamin zararları kullanılan diğer pek çok ilaç ve takviye edici üründe olduğu gibi farklı durumlara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Zaralarından korunmak için mutlaka kullanma tavsiyelerine ve günlük alınması gereken dozlara göre kullanmanız tavsiye edilmektedir. 

Glukozamin zararlarından bazıları ise kısaca şunlardır:

Glukozamin kullanımı birçok soruna yanıt verse de bazı kişilerde ciddi yan etkilere de neden olabilmektedir. Bu nedenle glukozamin kullanımı kontrolü şekilde yapılması gerekmektedir. Glukozamin faydaları kadar zararları da olabilecek bir ürün olduğu için kişilerin kullanmadan önce bu riskleri de göz önünde tutması ve uzman tavsiyesi alması önerilir. 

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM