500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-07-20
Futsal Kuralları Nelerdir? Nasıl Oynanır?

Futsal Kuralları Nelerdir? Nasıl Oynanır?

Futsal kuralları ve oynanışı bu spora merak salan kişiler tarafından merak edilmektedir. Bir nevi salon futbolu olarak da tanımlanan futsal, uzun yıllardan beri ülkemizde oynanmaktadır. Günümüzde giderek popülerlik kazanan futsal kuralları temelde futbol kurallarına benzerlik gösterir. Ayakla oynanan bir spor olduğu için futbola benzetilen futsalda süre ve oyuncu değişiklikleri konusunda önemli farklılıklar görülebilir. 

Futsal Nedir?

Futsal oyunu, futbola benzerlikleri olsa da esasında bambaşka bir oyundur. Tarihi 1930’lu yıllara kadar dayanan futsal, Juan Carlos Cariani tarafından bulunmuştur. Futbolun 5’er kişilik takımlar halinde salonda oynanmasıyla günümüze kadar ulaşan futsal, giderek popülerlik kazanan bir spordur. Günümüzde giderek yaygınlaşan futsal, saha futbolu adıyla da bilinir. Dört hakemli ve salonda oynanan futsalın kuralları normal futbola göre farklıdır. 

Futsal Maç Süresi 

Futsal maç süresi, futbolda olduğu gibi 2 devre olacak şekilde zamanlanır. Ancak futbolda bir devre 45 dakikadan oluşurken futsal oyununda bir devre 20 dakikadır. Kendine özgü kuralları bulunan futsal 20 dakikalık 2 devreden oluşan sürelerde oynanır ve maçın normal süresi üzerine uzatma verilmez. Çünkü futsalda topun oyunda olmadığı sürelerde zaman durdurulur ve top oyuna girince basketboldaki gibi süre başlamış sayılır. 

Futsal Kuralları Nelerdir?

Futsal oyun kuralları bu salon sporuna ilgi duyan kişiler tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alır. Futsal oynarken herkesin bilmesi gereken temel oyun kuralları şunlardan oluşur: 

Görüldüğü üzere futsal maçının kuralları futbol maçı ile benzerlik gösterse de esasında biraz farklıdır. Futsal oyununda kaleciye geri pas kuralı yoktur. Kaleci takım arkadaşlarından bilinçli gelen pasları eliyle kontrol edemez. Futsal maçındaki kurallar oyunun seyir zevkini artırmak için bu sporun gelişme tarihi boyunca bazı dönemlerde değiştirilmiştir. 

Futsal Nasıl Oynanır?

Futsal oynanışı bakımından temasa dayalı salon sporlarından biridir. Diğer teması sporlarda olduğu gibi futsal kurallarında da faul kavramı mevcuttur. Futsal bir kaleci ve dört oyuncu olacak şekilde her takımda 5 oyuncu ile oynanır. Futsalda sahada iki takımdan 10 kişi bulunur ve oyuncu değiştirme hakkı sınırsızdır. Futsal kuralları hakkında detaylı bilgiler futsal federasyonunun resmi web sitesi üzerinden öğrenilebilir.

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM