500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-09-08
Evde Yapılabilecek Cardio Hareketleri Nelerdir ve Nasıl Yapılır?

Evde Yapılabilecek Cardio Hareketleri Nelerdir ve Nasıl Yapılır?

Evde Yapılabilecek Cardio Hareketleri Nelerdir ve Nasıl Yapılır?

Kardiyo programı kadın ve erkeklerin kısa sürede en hızlı şekilde kilo vermelerini ve sağlıklı bir vücuda sahip olmalarını hedeflemektedir. Bireylerin sağlıklı bir yaşam sürmeleri için düzenli olarak egzersiz yapmaları son derece önemlidir. Düzenli egzersizin yanı sıra doğru ve sağlıklı bir beslenme programına da başvurulası gerekecektir. Kardiyo egzersizlerinin yapılması birçok uzman tarafından önerilmektedir. 

Evde yapılabilecek başlıca kardiyo egzersizlerinden bazıları şunlardır:

Evde yapılabilecek cardio hareketleri için aletlere ihtiyaç duyulmaz. Aletler olmadan da evde basit bazı antrenman programlarını uygulayarak çok daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Kardiyo egzersizlerinin yanında kişilerin beslenme alışkanlıklarına da dikkat etmeleri halinde çok daha etkili şekilde fazla kilolardan kurtulma şansı elde etmek mümkündür. 

Evde Kardiyo Yapılır Mı?

Hızlı kilo verdiren kardiyo hareketleri kapsamında çok daha sağlıklı bir yaşam sürmek mümkündür. Özellikle son yıllarda pandemi sürecinin de getirdiği bir yenilik olarak evde kardiyo hareketlerine yönelik çalışmalar da ortaya çıktı. Bunun için sadece gym’e gitmek gerekmez. Spor aletleri ile çalışmanın da dışında bazı evde kolayca uygulanabilecek aletsiz egzersizler ile kilo vermek mümkündür. 

Doğru yapıldığında kolayca kilo vermenizi sağlayacak ve forma girmenize yardımcı olacak evde kardiyo hareketleri sayesinde çok daha sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Herhangi bir alete sahip olmadan da evde kardiyo yapılabilir. Burada önemli nokta uygulayacağınız kardiyo programının niteliğidir. Buna ek olarak düzenli bir beslenme programının da uygulanması gerekecektir. 

En Etkili Kardiyo Hangisi?

Yeni başlayanlar için kardiyo programı kapsamında kişilerin kısa sürede vücutlarının ısındırılması hedeflenmektedir. Genelde en etkili şekilde kardiyo hareketlerinin yapılması için koşu bandı, eliptik bisiklet, leg press, calf raises gibi başlıca hareketlere yer verilmektedir. Kardiyo hareketleri arasında en etkili olanlar arasında şunlar ilk sırada yer alacaktır:

Etkili kardiyo hareketleri arasında yer alan hareketlerin ortak özelliği büyük kas gruplarını çalıştırıyor olmasıdır. Evde yapılabilecek cardio hareketleri ile kısa sürede vücudun spora adapte edilerek zayıflamaya yardımcı olması sağlanmaktadır. 

Her Gün Kardiyo Yapmak Doğru Mu? 

Her gün kardiyo yapmak oldukça faydalıdır. Ancak bunun yapılması için belirli bir program izlenmesi ve sınırlamaların yapılması gerekecektir. Her gün 20 – 30 dakika kadar egzersiz yapmanı birçok kişi tarafından önerildiği görülmektedir. Ancak kilo vermek amaçlı bu işlemlerin yapılmak istenmesi halinde kardiya dışında ek bazı hareketlere de başvurulması gerekecektir. 

Evde kardiyo hareketleri ile daha fit bir vücuda sahip olmak isteyenlerin düzenli olarak bu egzersiz programlarına katılmaları mümkündür. Her gün kısa bir süre ayırarak evde yapacağınız basit egzersizler ile günlük olarak aldığınız fazla kalorileri yakabilir ve sağlıklı bir yapıya kavuşabilirsiniz. 

Yağ Yakmak İçin Kaç Dakika Kardiyo Yapılır? 

Spor salonunda kardiyo hareketleri ile evde yapılacak kardiyo hareketlerinin etkileri farklı şekilde görülecektir. Ortalama olarak haftada 2 – 3 kez olsa bile 10 – 15 dakikalık HIIT kardiyo yapılması tavsiye edilmiştir. Yağ yakım döneminde daha düzgün bir fiziğe kavuşulması sağlanacaktır. Haftada 2 – 3 seferden fazla kardiyo yapmak, hem kas kütlesinin hem de kuvvetin olumsuz yönde etkilenmesine neden olacaktır. Evde yapılabilecek cardio hareketleri ile günde 20 – 30 dakika kadar tavsiye edilen programları uygulayarak kısa sürede hedeflediğiniz yere ulaşmanız mümkündür. Düzenli olarak kardiyo hareketleri ile evde bile etkili şekilde kilo verme fırsatı elde edilmesi mümkündür. 


Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM