500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-06-02
El Yayı Ne İşe Yarar? Nasıl ve Ne Kadar Kullanılmalıdır?

El Yayı Ne İşe Yarar? Nasıl ve Ne Kadar Kullanılmalıdır?

El Yayı Ne İşe Yarar? Nasıl ve Ne Kadar Kullanılmalıdır?

El yayının işlevi el ve bilek bölgesindeki kasların gelişmesini sağlamaktır. Aynı zamanda ön kol kaslarının gelişiminde de etkili olan el yayı gün içerisinde dahi rahatlıkla kullanılabilir. İlla bir spor salonuna gitmeden, profesyonel destek almadan kasların geliştirilmesi mümkündür. Bu noktada ise el yayı gibi destekleyici ögeler kullanılarak kol kası çalışılabilir. Kol kası çalışmak için üretilen ve özellikle ön kol kasları üzerinde etkili olan el yayının ne kadar tekrar ile ve nasıl kullanılacağı ise değişkenlik gösterebilmektedir. El yayının nasıl ve ne kadar kullanılacağı bilgisi kişiden kişiye değişebilmektedir. 

El Yayının Kullanılması: El yayının kullanılması oldukça basittir. El yayı açma ve kapama yaparak kullanılan fonksiyonel bir alettir. Bu alet ön kol kasları olarak bilinen forearm kaslarının gelişmesini destekler. Bu gelişim ile kaslar daha belirgin bir görüntüye ulaşır. Ön kol kaslarını daha çok belli etmek ve bunun yanı sıra kasların gelişimini desteklemek için el yayı kullanılabilir. 

El Yayının Kullanım Sıklığı: El yayının kullanım tekrarı ve sıklığı kişiden kişiye değişebilir. Elleri hali hazırda çok sık kullanan kişiler haftada 3 gün el yayı kullanabilir. Daha çok antrenmana ihtiyacı olan kişiler ise destekleyici olması adına haftanın 5 günü el yayını belirli setler ile kullanabilir. 

El Yayı Eli Büyütür Mü?

El yayının eli büyütmesi birçok kişinin kaçındığı bir sonuçtur. El yayı kullanıldığı zaman eller, bilekler ve ön kol kasları gelişim gösterir. Dolayısı ile el yayları ile ellerin büyümesi sonucu ile karşılaşılır. El yayı kasların şekillenmesini ve daha belirgin olmasını sağladığı için el yayı kullanıldıktan sonra elin büyüdüğü düşünülebilir. Buradaki gelişim çok yönlü bir gelişimdir ve ellerin daha kuvvetli olması sağlanır. Kas gelişimini destekleyen bu alet ile eller de daha güçlü ve kuvvetli bir konuma gelir. 

El Yayı Kaç Kilo Seçilmeli?

El yayının kilosu farklı ağırlıklara sahiptir. El yayının kilosunun ne kadar olacağına kişi kendisi karar vermelidir. El yayının kaç kilo olması gerektiği kişinin mevcut kol kaslarına ve ne kadar direnç gösterebileceğine bağlıdır. Herkes belirli aralıklardaki kiloları deneyerek kendisi için en uygun olan ağırlığı seçebilir. Ortalama 8 kiloluk bir el yayı kullanılabileceği gibi 40 kiloluk dirence sahip el yayları da bulunur. Direnç aralığı el yaylarında farklılık gösterebilmektedir. 

El Yayı Bileğin Daha Kalın Olmasını Sağlar Mı?

El yayı ile bilek kalınlaştırma sanılanın aksine mümkün olmayan bir durumdur. El yayı kullanılarak yapılan çalışmalar hem ön kolu geliştirmek hem de baş parmağın olduğu alanı çalışmak için kullanılır. El yayı ile bileğin daha kalın olması sağlanmaz. El yayları bilek üzerinde doğrudan etkili olan destekleyici malzemeler arasında bulunmaz. El yayı ile bilek kalınlaştırma yapılamamaktadır. 

El Yayı ile Bilekler Güçlendirilir Mi?

 

El yayı ile bilek güçlendirme ve bileğin daha güçlü bir şekilde kullanılmasını sağlar. Bileğin inceliği ve kalınlığı üzerinde etkisi bulunmasa da bileğin daha iyi kullanılmasında yardımcıdır. Özellikle kol kaslarının gelişiminin desteklenmesi ile el yayı bileğin de daha iyi kullanılmasında aktif rol alır. El yayı bileklerin daha güçlü olmasını sağlar ve bilekler ince olsalar dahi daha güçlü bir yapıya kavuşurlar. Kas gelişiminin yanı sıra bileği daha rahat kullanma, vücudu tanıma ve bunlara benzer olumlu etkileri bulunur. El yayı kullanımı düzenli yapıldığında ön kol kasları büyüme gösterir. 

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM