500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-07-19
Bağışıklık Güçlendiren Besinler Nelerdir? Bağışıklık Güçlendirici Besinler

Bağışıklık Güçlendiren Besinler Nelerdir? Bağışıklık Güçlendirici Besinler

Bağışıklığı arttıran besinler mevsiminde tüketilen gıdalardan oluşur. Mevsiminde tüketmek ise hem daha ekonomik tüketim yapılması anlamına gelir hem de daha sağlıklı beslenilebileceğinin altını çizer. Sağlıklı beslenmek sanılanın aksine zor bir süreç değildir. Mevsiminde var olan ve bulunulan aylarda yetişen sebze ve meyveleri tüketmek zararlı maddeler ile beslenmemek anlamına da gelir. Her ne kadar besinlerin yetiştirilme metotları ve bu esnada kullanılan tarımsal ürünler de önemli olsa da zamanında beslenmek hazır ve dondurulmuş gıdaları tüketmekten daha sağlıklı bir yöntemdir. Bağışıklığı güçlendiren gıdalar arasında özellikle yeşil sebzeler önemli bir yer tutmaktadır. 

Bağışıklığa İyi Gelen Besinler: Bağışıklığı arttırmak için kullanılan ek gıdalar olduğu gibi mevsiminde tüketilen gıdalar da önemlidir. Bağışıklığı düşük olan kişilerin kendilerini iyileştirebilmek ve bağışıklık seviyelerini arttırabilmek için tüketebilecekleri gıdalar şu şekilde sıralanabilir: 

Bağışıklığı güçlendirme seviyesi en yüksek besinler arasında yer alır. 

Turunçgiller ile Bağışıklığı Yükseltmek 

Bağışıklık güçlendiren turunçgiller önemli ölçüde C vitamini bulundururlar. C vitamini bulundurdukları için turunçgillerin vücuda olan etkisi son derece olumludur. Ancak asit içerebilmeleri ve şeker oranlarının da yüksek olabilmesi nedeni ile kontrollü tüketilmeleri gerekir. Örneğin portakalın suyunu içmek yerine mevsiminde günde 1 adet tüketmek daha yararlıdır. Meyvelerden yarar alabilmek ve vücudun bağışıklığını arttırabilmek için lifleri ile tüketilmeleri gerekir. Posaları son derece önemli vitaminlere yer veren turunçgillerin tüketiminde de suyu yerine meyvenin kendisine odaklanmak daha doğru bir seçenektir. 

Sarımsak ile Bağışıklığı Güçlendirmek 

Sarımsağın bağışıklığı güçlendirmesi mümkündür ve birçok gıda arasında sarımsak en çok bilinendir. Sarımsak içerisinde bulunan vitaminler ve vücuda yararlı maddeler nedeni ile son derece yararlıdır. Sarımsağın bağışıklığı güçlendirmesi için günde belirli oranda tüketilmesi önerilir. Her gün tüketildiği takdirde hem bağışıklık güçlenecek hem de kişi daha dinç ve zinde hissedecektir. Bağışıklığı güçlendiren gıdalardan biri olan sarımsak istenir ise çiğ olarak tüketilebilir istenir ise de yemeklerin içerisine eklenebilir. 

Zerdeçal ile Bağışıklığı Arttırmak

Zerdeçalın bağışıklığı yükseltmesi ve diğer yararları nedeni ile birçok kişinin favorisi olan bir besin haline gelmesini sağlamıştır. Yemeklerin içerisine baharat olarak eklenebileceği gibi özel çaylar ve karışımlar hazırlanması da mümkündür. Zerdeçal bağışıklığı arttırmada önemli bir aracıdır ve özellikle kış aylarında tüketildiği zaman etkisini kısa sürede gösterebilmektedir. Grip gibi enfeksiyon temelli rahatsızlıkların tedavisinde de önerilen zerdeçal antiviral özellikler taşır. Takviye için kullanılan birçok vitaminin ve ilacın içerisinde zerdeçala da yer verilir. Bir hammadde olarak da kullanılabilecek olan zerdeçal eğer kişinin alerjisi yok ise ve damak tadına uyum gösteriyor ise mutlaka kış aylarında tüketilmesi önerilen bir besindir. 

Ispanak ile Bağışıklığı Güçlendirmek 

Ispanağın bağışıklığı arttırması bilinen en doğru bilgilerden biridir. Yapılan araştırmalar da göstermiştir ki ıspanağın bağışıklık ve vücudun genel sağlığı üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır. Bu neden ile de mevsiminde tüketildiği zaman yüksek verim almak ve vücudun ihtiyacı olan vitaminleri sağlamak mümkün olur. Ispanak ile bağışıklığı güçlendirirken ayrıca daha sağlıklı olmak ve zinde hissetmek de mümkün hale gelir. 

Yoğurdun Bağışıklığa Etkisi 

Yoğurt ve bağışıklık üzerinde olumlu ve yüksek bir bağlantı bulunur. Yoğurt özellikle toksinlere ve ödeme karşı kullanılabilecek en iyi besinlerden biridir. Her mevsim tüketilebilmesi, evde organik tarifler ile yapılabilmesi ve sağlıklı olması onu erişilebilir kılar. Bağışıklığı güçlendiren gıdalar arasında yoğurt da önemli bir yer tutmaktadır. 

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM