500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-10-18
Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir? Nasıl Önlenir?

Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir? Nasıl Önlenir?

Gün içerisinde uzun saatler ayakkabı kullanımı sonucunda ayakkabıların iç kısımlarında zaman içerisinde kötü kokular oluşmaktadır. Hem temizlik açısından hem de sosyal açıdan bu kokular kişileri rahatsız etmektedir. Uygulayacağınız birkaç pratik yöntemle oluşan bu kötü kokulara çözüm bulabilirsiniz.

Ayakkabı Kokusunu Gidermek İçin Pratik İpuçları

Ayakkabı içlerinde oluşan kötü kokuları gidermenin birçok yöntemi bulunmaktadır. Sizler için bir araya getirdiğimiz bu yöntemlerin hepsinin uygulaması oldukça kolaydır. Ayakkabı kokusunu gidermek için pratik yöntemlerden bazıları ise;

Bütün gün boyunca aynı ayakkabının kullanımı sonucunda ister istemez kötü koku oluşmaktadır. Gün içerisinde hareket halinde olmanız sonucu ayaklarınız terlemekte ve oluşan bu nemli ortamda kötü kokular meydana gelmektedir.

Uzun vadede en pratik yöntem ise ayakkabılarınız her akşam açık alanda havalandırmaktır. Her gün ya da birkaç günde bir ayakkabı yıkamanız hem sizi hem de ayakkabılarınızı yıpratacaktır. Bu nedenle akşam eve gelince ayakkabılarınız balkonda sabaha kadar havalandırmanız kötü koku oluşumunu engelleyecektir.

Ayakkabı kokusunu gidermek için uygulayabileceğiniz en pratik yöntemlerden biri de kokulu mendillerin kullanımıdır. Bu sayede oluşan kötü kokuyu bir gecede çöze bilir tertemiz ve güzel kokulu ayakkabılara sahip olabilirsiniz.

Ayakkabı kokusunu gidermek için hazır kokulu mendiller kullanabileceğiniz gibi evde kendi kokulu mendilinizi de yapabilirsiniz. Kumaş mendilin üzerine bir miktar yumuşatıcı dökerek bu mendili ayakkabı içine yerleştirin ve mümkünde balkonda bir gece bekletin.

Balkonda bekletmeniz bu noktada önemli çünkü sabaha kadar yumuşatıcıdan dolayı oluşan ıslaklık kuruyacaktır ve sabah kuru bir şekilde ayakkabınızı kullanabileceksiniz.

Sedir ağacının kendine has bir kokusu bulunmaktadır buna ek olarak ta sedir ağacı hava alan ve koku tutmayan bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle ayakkabı alırken sedir ağacından üretilen tabanlı ayakkabıları tercih ederseniz ayakkabı kokusu sorunu ile karşılaşmazsınız.

Çok sık ayakkabı değiştirme imkânınız yoksa tek tercihinizi sedir ağacı tabanlı ayakkabılardan yana kullanırsanız ayakkabı kokusu gibi sorunlar yaşamayacaksınızdır.

Ciddi boyutlarda ayakkabı kokusu sorunu yaşıyorsanız haftada bir kez ayakkabılarınızı yıkayabilirsiniz. 

Ayakkabılarınızı ister elde isterseniz çamaşır makinasında rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Ayakkabılarınız çamaşır makinasında yıkarken yumuşatıcı bir ürün kullanmanız ayakkabınızın daha güzel kokmasını sağlayacaktır. Bu aşamada düşük derecede ve kılıf kullanarak yıkamaya dikkat etmelisiniz.

Birçok faydası olan lavanta yağını ayakkabı içinde oluşan kötü kokuları gidermek içinde kullanabilirsiniz. Lavanta yağının kumaşlar üzerinde uzun süre kalıcı bir etkisi bulunmaktadır. Bu etkiden ayakkabı içlerinde de kullanarak faydalanabilirsiniz.

Sahip olacağınız kaliteli bir lavanta yağını ayakkabılarınızın iç kısmına birkaç damla damlatın ve mis gibi lavanta kokusu eşliğinde ayakkabılarınızı kullanabilirsiniz.

Ayakkabıların içinde oluşan kötü kokuyu 1 paket karbonat kullanarak çözebilirsiniz. Ayakkabınızda oluşan kötü kokuyu gidermek için 1 paket karbonatı ya da 1 tatlı kaşığı karbonatı ayakkabınızın içine dökün. Sabah ayakkabılarınızı ters çevirerek içinde ki karbonatın dökülmesini sağlayın ve kokusuz ayakkabılarınızı gönül rahatlığı ile kullanın.

Çamaşırlarda olduğu gibi ayakkabılarda da ıslanması sonucu yeteri kadar kurutulmadığında kötü koku oluşmaktadır. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için ayakkabılarınız ıslandığın da ya da yıkadıktan sonra mutlaka tamamen kurumalarını sağlayın.

Islanan ya da yıkanan ayakkabılarınızı kesinlikle nemli şekilde kullanmayın mümkünse açık alan da, balkon da tam anlamıyla kurumasını bekleyin.

Bebek pudraları bebeklerde oluşan tahriş sorununa ve kötü kokuya engel olmak için kullanılırken aynı amaca hizmet etmese de ayakkabılarda oluşan kötü kokuyu gidermek içinde kullanılmaktadır.

 Ayakkabılarda oluşan kötü kokuyu mis gibi bebek pudrası kokmasını istiyorsanız sahip olacağınız bebek pudrasını akşam ayakkabılarınızın iç kısmına serpiştirin ve sabaha kadar bekletin. Sabah ayakkabılarınızı ters çevirerek içinde ki pudranın dökülmesini sağlayın ve gönül rahatlığı ile bebek pudrası kokan ayakkabınızı giyebilirsiniz.

Birçok faydası olan çay ağacı yağını ayakkabılarda oluşan kötü kokular için ve ayakkabı temizliği içinde kullanabilsiniz.

Gece yatmadan önce bir parça pamuğa birkaç damla çay ağacı yağını damlatın ve ayakkabınızın yüzeyini silin. Sonrasında ise ayakkabınızın iç kısmına birkaç damla çay ağacı yağı damlatın ve sabaha kadar bekletin. Sabah ayakkabınızda kötü kokuların gittiğini göreceksiniz.

Birçok kişi kahvenin kokusunu ve tadını severek tüketmekte. Kahvenin bu eşsiz kokusu ayakkabı içinde oluşan kötü kokuları da gidermek için kullanılmaktadır. Uygulaması oldukça basit olan bu yöntemin sağlığa hiçbir zararı da bulunmamaktadır. 

Ayakkabı içlerinde oluşan kötü kokuların giderilmesi için yapmanız gereken tek şey 1 avuç kahve çekirdeğini direkt ya da bir peçeteye sararak ayakkabınızın içine koymak. Geceden yapacağınız bu uygulama ile sabah ayakkabılarınız mis gibi kahve kokacaktır.

Kötü kokan ayakkabılar için en etkili çözümlerden biri de koku giderici sprey kullanımıdır. Firmaların bu amaç için ürettikleri bu spreylere neredeyse her markette kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Koku giderici sprey kullanımı ile ayakkabı içinde oluşan kötü kokuları anında giderebilirsiniz.

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM