500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-05-31
Ayak Ezilmesine Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer? Ayak Ezilmesi Ne Zaman Geçer?

Ayak Ezilmesine Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer? Ayak Ezilmesi Ne Zaman Geçer?

Ayak Ezilmesine Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer? Ayak Ezilmesi Ne Zaman Geçer?

Ayak ezilmesine iyi gelen yöntemler arasında buz ve et tedavisi yer alır. Buz ile yapılan soğuk kompres ayak ezilmesi de dahil olmak üzere tüm ezilmelere iyi gelen bir yöntemdir. Ezilme, kırılma, zedelenme ve çatlama gibi sorunlar karşısında soğu kompres uygulanması gerekir. Uyuşukluk ve kasılma benzeri problemler yaşandığında ise sıcak kompres yapılması daha uygundur. Ayak ezilmesinin geçmesi için uygulanabilecek yöntemler arasında ayrıca soğan gibi sebzeler de iyi gelmektedir. 

Ayak Ezilmesini Geçiren Yöntemler: Arasında et, soğuk kompres (buz) ve çiğ etin iyi gelmesi herkes tarafından bilinmektedir. Bunların yanı sıra bölgeye soğuk zeytin uygulanması da bitkisel tedaviler arasında yer alır. Ayak ezilmesi yaşayan kişiler bu sorunları bitkisel ürünler ile kısa sürede giderebilir. 

Ayak Ezilmesi Ne Kadar Sürede İyileşir? 

Ayak ezilmesinin iyileşme süresi ezilme oranına bağlı olarak belirlenir. Bu süreç içerisinde ayak ezilmesinin düzelebilmesi için farklı tedavi unsurları birlikte uygulanabilir. Her unsur aynı anda uygulanmamalı ve özellikle evde tedavi yapılıyor ise hazırlanan bitkisel karışımların oranlarına dikkat edilmeli. Ayak ezilmesi problemi yaşayan kişiler ortalama 3 hafta ile 8 hafta arasında iyileşmeye başlarlar. Bu süreç içerisinde ayaklarına baskı uygulamamaları da önemlidir. Sadece iyileştirme yapılması için tedavi uygulanması yetersiz kalabilir. Ekstra özen gösterilmesi ve masaj ile de desteklenmesi önem taşır. 

Ayak Ezildikten Sonra Morarır ise Ne Yapılır? 

Ayak ezilmesinin morarmaması için yapılanlar arasında yine bitkisel uygulamalar yer alır. Bitkisel uygulamalar ile ayak ezilmesi iyileştirilse de egzersizler ve bakım ile de desteklenmelidir. Ayak ezilmesinin morarmaması için özel kürler hazırlanabilir ve bölgeye düzenli aralıklar ile bu kürler uygulanabilir. Bu noktada ayrıca soğuk kompres uygulamasını bırakmamak da etki etmektedir. Ayak ezilmesi problemi yaşayanlar her gün 10 ila 20 dakika arasında ve günde 2 – 3 kere ayaklarına buz uygulaması yapabilir. Soğuk kompres uygulaması ile ezilen bölgenin morarması engellenecektir. 

Ayak Ezilmesinde Et Nasıl Kullanılır? 

Ayak ezilmesinin tedavisinde çiğ et kullanılması her zaman denenmiş olan bir yöntemdir. Çiğ et özellikle morarma başta olmak üzere şişliğe de iyi gelmektedir. Bu sebep ile de eğer var ise çiğ bir etin bölgeye uygulanması önem taşır. Ezilen bölgenin kendine gelmesini ve iyileşme sürecini kısaltmaya da yarayan bir yöntemdir. Ayağı ezilen kişiler çiğ eti soğuk uygularlar ise bu durumda ekstra buz kompresi yapmalarına da gerek yoktur. Doktorların tavsiyeleri arasında da yer alan çiğ et uygulanması en eski zamanlardan günümüze kadar uygulanan yöntemler arasındadır. Tarihin farklı dönemlerinde de çiğ ete ulaşmak daha kolay olduğu için ezilme, kırılma, morarma ve bunlara benzer uygulamalar karşısında çiğ et uygulaması yapıldığı bilinmektedir. 

Ayak Ezilmesinde Buz Nasıl Kullanılır?

Ayak ezilmesinde soğuk kompres uygulaması sık sık yapılan bir işlemdir. Ayrıca kırılma ve diğer zedelenmeler için de kompres uygulanması ilk yardımın öncelikli aşamaları arasında bulunur. Ayak ezilmesinde buz kullanımında buzun doğrudan tene temas etmesi önlenmelidir. Ayağı ezilen kişiler yumuşak bir bez ile buzu sararak kompresi daha korunaklı bir şekilde bölgeye uygulayabilir. 

Ayak Ezilmesinde Üzüm Nasıl Kullanılır?

Ayak ezilmesinin tedavisinde üzüm kullanılması ile özellikle mevsim şartları uygun ise sık sık karşılaşılmaktadır. Üzümlerin püre haline getirilmesi ile bölgeye krem sürer gibi uygulanması bölgenin hafiflemesine ve daha az acı hissedilmesine neden olur. Ayak ezilmesine uygulanan bitkisel temelli tedaviler kısa sürede etkisini göstermektedir.

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM