500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-02-22
Aerobik Egzersiz Hareketleri Nelerdir? Faydaları Nelerdir?

Aerobik Egzersiz Hareketleri Nelerdir? Faydaları Nelerdir?

Aerobik egzersizleri, kan dolaşımı ve kalp sağlığı için son derece önemli olan egzersiz çeşitleridir. Vücudun daha sağlıklı şekilde çalışmasını sağlayan bu egzersizler, egzersiz yapan kişinin vücudunda önemli ölçüde oksijen depolaması için de önem ifade eder. Aerobik hareketler tüm vücudun sağlığı için son derece önemlidir.

Aerobik Egzersiz Nedir? 

Aerobik egzersiz nedir sorusunun cevabı vücuda enerji kazandırmak amacıyla, oksijen tüketilerek yapılan egzersiz biçimlerinin tamamıdır. Vücudun dengesini sağlama amacı ile yapılan aerobik egzersizler bütünü, geniş bir zaman aralığına yayılarak yapılan egzersizlerdir. Vücudun oksijen tüketimini genel olarak arttıran bu işlemler, birden çok şekilde tanımlanabilir.

Aerobik Egzersizler Nelerdir?

Aerobik egzersizler, oksijenin tüketilerek yapıldığı egzersiz şekilleridir. Burada amaç vücuda enerji kazandırmak olsa bile, işlemlerde oksijen tüketildiğini belirtebiliriz. Aerobik egzersizler kısaca şunlardır:

Aerobik Egzersizlerin Faydaları Nelerdir?

Aerobik egzersizlerin sağladığı temel yararlar, metabolizmayı düzene sokmak ve oksijen alım verim durumunu dengelemeye çalışma durumuna fayda sağlamaktır. Bunların yanında aerobik egzersizlerin bir sürü faydası olduğunu söylemek de mümkündür. Aerobik hareketler tarafından vücuda sağlanan faydalar oldukça fazladır Bu yararlar kısaca şunlardır:

Aerobik Egzersizler Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Aerobik egzersizler hangi sıklıkla yapılmalıdır sorusunun cevabı kişiden kişiye değişir. Kişinin günlük hayat rutini için en uygun olan egzersiz programı seçilir ve bu egzersizler düzenli olarak rahatlıkla yapılabilir. Bilimsel olarak yapılan araştırmalara göre aerobik egzersiz yapmak isteyen kişilerin bu egzersizleri haftanın en az 5 günü içerisinde yapılması gerektiği belirtilmiştir. Haftanın 7 günü de bu egzersizler yapılabilir. Gün içerisinde egzersizlerin en 30 dakika olarak yapılması yine araştırma yapılan uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Uzmanlar, aerobik egzersizlere başlamadan önce mutlaka ısınma hareketlerinin yapılması gerektiğini şiddetle tavsiye eder. Bu bilgilere örnek niteliğinde olması açısından şu durum örnek verilebilir. Gün içerisinde hızlı yürüyüş yapmayı düşünen kişiler bundan önce, birkaç tur yavaş tempoda yürüyüş yaparak, ısınır ve egzersiz yapmaya hazır hale gelir.

Aerobik Egzersiz Hareketleri ve Programı Nasıl Olmalıdır?

Aerobik egzersiz hareketleri ve programı, vücut için oldukça önemli olan ve faydaları hayat boyu olan egzersizlerdir. Bu egzersizler herhangi bir ekstra alete gerek duyulmadan yapılabilir. Ayrıca bu egzersizler kişinin boyuna kilosuna yaşam rutinine göre değişiklik gösterebilir. Bu egzersizler kısaca şunlardır:

Yürümek: Aerobik egzersizler içerisinde en çok tercih edilen egzersiz türü yürümektir. Hafif ve hızlı tempolarda yürüyüş gerçekleştirerek, aerobik egzersizlere iyi bir başlangıç yapılabilir. Her gün 30 dakika ile 60 dakika arasında hafif tempolu yürüyüş yapmak, başlangıç için oldukça güzel bir egzersizdir.

Step Aerobik: Sadece vücudun denge sağlamasına değil, kas kütlesinin geliştirilmesine ve esneklik kazanmış olmasına ciddi miktarda yardımcı olur.

Bisiklet Sürmek: Önemli egzersiz türlerinden biri olan ve kolay yapılabilen aerobik egzersizlerinden birisi de bisiklet sürme egzersizidir. Günlük yaklaşık 1 saatlik bisiklet sürme egzersizi, yüksek miktarda fayda sağlayabilecek aerobik egzersizler arasında ön sıralarda yer alır.

Aerobik hareketler sağlıklı yaşamak isteyen kişiler için mutlaka yapılması gereken egzersizlerdir. Kişi günlük planına göre rahatlıkla egzersiz yapabilir ve sağlıklı yaşamak için önemli adımlar atabilir.

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM