500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-07-20
Duruş Bozukluğu Egzersizleri Nelerdir? Duruş Bozukluğu Nasıl Düzeltilir?

Duruş Bozukluğu Egzersizleri Nelerdir? Duruş Bozukluğu Nasıl Düzeltilir?

Duruş bozukluğu düzelten egzersizler sayesinde daha sağlıklı ve zinde bir yapıya kavuşabilirsiniz. Özellikle günümüzde ofis ortamında çalışan milyonlarca kişi, hareketsiz bir yaşam sürmelerinin yanı sıra yanlış pozisyonda saatlerce oturdukları için duruş bozukluğu sorunu yaşamaktadır. Küçük veya büyük fark etmeksizin herkes için faydalı sonuçlar veren duruş bozukluğu egzersizleri ve bu sorunun üstesinden gelebilmek için yapılması gerekenler konusunda detaylı bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Duruş Bozukluğu Nedenleri

Duruş bozukluğu sebepleri genellikle masa başı çalışma sırasında saatlerce yanlış pozisyonda oturmaktan kaynaklanır. Ofis ortamının dışında saatlerce araç kullanmak, kitap üzerine eğilerek ders çalışmak duruş bozukluklarına neden olabilir. Genel anlamda duruş bozukluğu sebepleri şunlardır:

Duruş Bozukluğu Egzersizleri Nelerdir?

En etkili duruş bozukluğu egzersizi için herhangi bir spor aletine veya spor salonuna ihtiyacınız yoktur. Duruş bozukluğu sorunundan şikayetçiyseniz bu problemi gidermek için yapabileceğiniz hareketler oldukça basittir. Uzmanlar tarafından da sık sık önerilen duruş bozukluğu egzersizi şu şekilde yapılmaktadır:

Duruş Bozukluğu Nasıl Düzeltilir?

Duruş bozukluğunu düzeltme aşamasında ilk olarak bu problemle karşılaşan kişilerin doğru duruş şeklini öğrenmeleri gerekir. Uzmanlara göre yapılan her aktivite için doğru duruş şekli farklıdır. Örneğin otururken, bilgisayar ile çalışırken, yürürken, yük taşırken veya yatarken vücudun doğal yapısını bozmayacak şekilde durulmalıdır. Her aktivitede nasıl durması gerektiğini iyi öğrenen kişi duruş bozukluğu sorununu gidermek için ilk adımı atmış sayılır. Ayrıca hareketsiz bir yaşama sahip kişiler daha hareketli bir yaşam tarzı benimsediklerinde duruş bozukluklarını düzeltebilirler. 

Duruş Bozukluğunu Düzeltmenin Yolları

Duruş bozukluğunu düzeltme adımları kişinin bilinçli bir şekilde yaşamında yaptığı değişikliklerden kaynaklanır.  Bununla birlikte ofis ortamındaki masa ve sandalyenin kişinin vücut yapısına uygun olması gerekir. Saatlerce çalışılan ortamdaki mobilyaların ergonomik olması duruş bozukluğunu düzeltmeye yardımcıdır. Düzenli ve sağlıklı uyku da duruş bozukluğunu düzeltme konusunda faydalıdır. Ayrıca bu problemin üstesinden gelebilmek için düzenli olarak duruş bozukluğu egzersizleri yapılmalıdır.

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM