500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2023-03-26
Beyaz Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Beyaz Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Beyaz spor ayakkabıların kirlenmesi oldukça kolaydır. Ancak merak etmeyin, temizlemesi de bir o kadar kolay. Beyaz spor ayakkabılarınızı her evde bulunan basit temizlik ürünleri ile ya da aklınızı hiç gelmeyecek birkaç malzemeyi kullanarak kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Dilerseniz ayakkabılarınızı düşük devir ve derecede kısa programda sıvı deterjan kullanarak çamaşır makinasında yıkayabilirsiniz, dilerseniz de kolayca elde fırçalayarak temizleyebilirsiniz.


 

Beyaz ayakkabıların temizlenmesi düzenli aralıklar ile yapılmalıdır. Beyaz renkli ayakkabılar, diğer ayakkabılara göre daha kısa sürede kirlendiğinden sık sık temizlenmesi gerekir. Fakat gereğinden sık temizleyip ayakkabının zarar görmesinden de kaçınılmalıdır.

Sıvı Deterjan ile Beyaz Spor Ayakkabı Temizliği

Sıvı deterjan ile ayakkabı temizleme esnasında bez yerine bulaşık süngeri kullanılması ayakkabının deha temiz olmasını sağlar. Süngerin yumuşak yüzeyini kullanmak lekeleri daha az eforla çıkarmanızı sağlar. Beyaz ayakkabı temizliği esnasında doğal yollar ile kurutma yapılmalıdır. İyice kurumadan ayakkabının kullanılmaması da öneriler arasında yer alır. 


 

Öncelikle ayakkabılarınızın bağcıklarını çıkarın.

Ilık suyun içine yeterli miktarda sıvı deterjan koyun ve hafif karıştırın. Çok fazla karıştırmamaya ve köpürtmemeye dikkat edin. Deterjanın çok köpürmemesi sonraki durulama aşamasında size zorluk çıkarabilir.

Sıvı deterjan ve su karışımını bez ya da fırça yardımı ile ayakkabınızı ovarak temizleyin ve saf su ile silerek durulayın. Son aşama ise ayakkabınızı kurumaya bırakmaktır.

Sirke ile Beyaz Spor Ayakkabı Temizliği

En etkili temizlik ürünleri arasında yer alan sirke fermente içeriği sayesinde bakteri oluşumuna karşı en etkili savaşçı ürünler arasındadır. Özellikle temizlik sirkesi olarak bilinen beyaz sirke ile ev temizliği yapabilirken beyaz spor ayakkabılarınızı da aşağıdaki adımları izleyerek temizleyebilirsiniz.


 

Sirke ile beyaz spor ayakkabılarınızı temizlemek için öncelikle temiz bir bez ya da diş fırçası edinmelisiniz.

Bir miktar suya yeteri kadar sirke ekleyin ve bu karışımı ayakkabınızın yüzeyine bastırarak uygulayın.

Sonrasında temiz nemli bir bez ile durulayın ve ayakkabınızı kurumaya bırakın.


 

Daha etkili bir alternatif olarak beyaz sirke-karbonat karışımını deneyebilirsiniz. Karbonat ve beyaz sirke karışımını beyaz bez ayakkabılarınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Beyaz sirke ve karbonat ile beyaz bez ayakkabı temizliğinin uygulanışı ise aşağıdaki gibidir:


 

Bir yemek kaşığı karbonata 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 bardak ılık suyun içinde karıştırın,

Karışımı bir bez ya da fırça yardımı ile ayakkabınızın yüzeyine sürün ve hafif bastırarak fırçalayın ve bir süre bekletin.

Bekledikten sonra karbonat ayakkabı yüzeyinde kurumuş olabilir. Nemli bir bezle yüzeyde kalan bütün kalıntıları silerek temizleyin ve kurumasını bekleyin.

Diş Macunu ile Beyaz Spor Ayakkabı Temizliği

Beyaz ayakkabıyı diş macunu ile temizlemek mümkündür. Bunun için bez ve fırça kullanılması yeterli olur. Özellikle ayakkabının sert yerlerini temizlemek için diş macunu tercih edilebilmektedir. Diş macunu ile yapılan temizlik ayakkabıların daha beyaz olmasını sağlar. Daha beyaz olan ayakkabılar ise hem parlak hem de temiz bir görüntüye kavuşur. Diş macunu ile yapılan temizlikte hafif ılık bir suyun tercih edilmesi de özellikle kumaş olan bölgelerde iz kalmaması için tercih edilebilir. Aşağıdaki adımları izleyerek beyaz ayakkabınızı diş macunu ile temizleyebilirsiniz.


 

Nemli bir bez yardımı ile ayakkabı üzerinde ki kiri ve tozu temizleyin ve bağcıkları varsa çıkarın. 

Ayakkabı bağcıklarını ayrı bir yerde sabun ile yıkayabilirsiniz.

Kullanmadığınız diş fırçası üzerine macunu sıkın ve ayakkabınızın üzerine ovalayarak yayın.

Diş macununu ayakkabının üzerinde yaklaşık 10 dakika bekletin.

Bekleme süresi dolunca temiz ve nemli bir bez ile ayakkabınızı silin ve kuru bir havlu yardımıyla kurulayın.

Deterjan ve Karbonat ile Beyaz Spor Ayakkabı Temizliği

Lekelere karşı en etkili maddelerden olan karbonatı beyaz spor ayakkabılarınızı temizlemek için kullanabilirsiniz. Beyaz spor ayakkabılarınızı karbonatla temizleme şekli ise aşağıdaki gibidir:


 

Ayakkabılarınızın bağcıklarını çıkarın ve deterjanla elinizde yıkayın.

Bir kapta 1 yemek kaşığı karbonata çok az su ilave ederek macun kıvamına getirin. Ayakkabınızın bütün yüzeyine yetmezse biraz daha karbonat ekleyebilirsiniz.

Macun kıvamındaki karışımı bir fırça ya da nemli bez yardımı ile ayakkabınızın yüzeyine ovalayarak yayın.

10-15 dakika karbonatı ayakkabı yüzeyinde bekletin. Bu aşamada karbonat bir miktar kurumaya başlayacaktır.

Bekleme süresi tamamlandıktan sonra nemli bir bez yardımı ile ürünü silerek temizleyin.

Havlu ya da peçete yardımı ile ayakkabının yüzeyini kurulayın ve ayakkabınızı tamamen kuruması için bir kenara alın.

Çamaşır Suyu ile Beyaz Spor Ayakkabı Temizliği

Spor ayakkabılarınızın temizliği için çamaşır suyu kullanımını pek önerilmemektedir. Çamaşır suyu ayakkabıların kumaş yapısına zarar verebilmekte ve ömrünü kısaltmaktadır. Çamaşır suyunu sadece beyaz ayakkabılarınızın tabanında kullanabilirsiniz.


 

Bir kâsenin içine bir ölçek çamaşır suyu koyup bir bez ya da fırça yardımı ile ayakkabınızın kenarlarını ve tabanını silebilirsiniz.

Sonrasında nemli bir bez ile kalan çamaşır suyundan arındırmalı ve kurumaya bırakmalısınız.

Diş Fırçası ile Beyaz Ayakkabı Temizliği

Diş fırçası kullanarak ayakkabı temizlemek özellikle bez ile silinemeyecek alanların temizliğinde oldukça etkilidir. Diş fırçası kullanarak ayakkabının detay bölgelerini temizlemek mümkündür. Diş fırçası ile yapılan ayakkabı temizliğinde karbonat, sabun ve diş macunu kullanılabilir. Diş fırçası ile beyaz ayakkabıların araları ve var ise fermuar kısımları temizlenebilir. 


 

Diş fırçasının sert kılları ile yapılan temizlik birçok alanda tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise erişilmesi zor yerlere uygulama yapılmasının daha kolay olmasıdır. Diş fırçası ile beyaz ayakkabı da dahil olmak üzere birçok ayakkabıyı, sandaleti ve terliği temizlemek mümkündür. Ev terliklerinde terlik kenarlarının silinmesi için de diş fırçası tercih edilebilir.

 

Bu İçeriklerimiz de İlginizi Çekebilir: 

https://www.sportstyle.com.tr/blog/ayakkabi-makinede-kac-derecede-nasil-yikanir

https://www.sportstyle.com.tr/blog/spor-ayakkabi-nasil-temizlenir

 

https://www.sportstyle.com.tr/blog/bez-ayakkabi-nasil-temizlenir

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM