500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-10-18
Ayakkabı Bağcığı Nasıl Bağlanır? Nasıl Takılır?

Ayakkabı Bağcığı Nasıl Bağlanır? Nasıl Takılır?

Çocukluğumuzdan beri bizleri uğraştıran ayakkabı bağcığı bağlama sorununa pratik yöntemler kullanarak hem çözüm bulabilir hem de oldukça şık bir görünüm elde edebiliriz. Tarzımızı tamamlayan en şık aksesuarlar arasında yer alan ayakkabıların en büyük sorunu bağcıklarıdır. Şık ya da spor birçok modelde ayakkabı bağcığı bulunmaktadır ve dışarı çıkmamızın son adımı olan bu bağcıkları bağlamak bazen can sıkıcı ve uğraştırıcı olabilir.

Oldukça pratik birkaç bağcık bağlama tekniği sayesinde bu uğraştan kurtula bilir ve emin adımlarla kendinizi sosyal hayatın içine atabilirsiniz.

En Kolay Ayakkabı Bağlama Yöntemleri Nelerdir?

Ayakkabı bağlamak ilk başta zor ve karmaşık gözükse de işinizi kolaylaştıracak birçok teknik bağlama yöntemi bulunmaktadır. Bu ayakkabı bağlama teknikleri sayesinde hem yetişkinler hem de çocuklar kolaylıkla ayakkabılarını bağlayabilirler.

Tavşan kulağı oldukça pratik ve sağlam bağcık bağlama teknikleri arasında yer almaktadır. Çocukların en kolay öğrendiği bu teknik sayesinde kendi başına ayakkabısını bağlamanın keyfini hem siz hem de çocuğunuz yaşayabilir.

Bağcıklı ayakkabılarınıza ilk olarak tek bir düğüm atarak başlamalısınız. Sonrasında bağcıklardan birini ucundan ikiye katlayarak tavşan kulağı şeklini verin.

Diğer bağcığı da aynı şekilde ikiye katlayarak iki kulağı birbiri ile bağlayacak düğümü atın.

Ayakkabı bağcığı bağlama tekniklerinden biri de sihirli parmaklar tekniğidir. Bu teknikte bol bol parmaklarınız kullanmanız gerekmektedir.

Ayakkabılarınızın bağcığını ikiye katlayın başparmağınızı katladığınız bağcığın üstüne koyarken diğer üç parmağınızı bağcığın altına yerleştirin ve sıkıca tutun.

İkiye katladığınız ve iki parmağınız ile tuttuğunuz bağcığın içinden diğer eliniz ile ikiye katladığınız bağcığı geçirin.

İç içe geçen bağcıkları çapraz şekilde iyice sıkıştırın ve bağcığınız hazır.

Özellikle sporcuların tercih ettiği Çember tekniği oldukça dayanıklı ve çözülmelere karşı güçlü bir bağlama şeklidir. Çocuklarınız ya da siz herhangi bir etkinlikte bulunurken ayakkabılarınızın bağcığı açılmasın istiyorsanız bu teknik tam sizin için.

Ayakkabınızı giydikten sonra ilk olarak basit bir düğüm atarak başlanmaktadır. Sonrasında bir düğüm daha atın ama sıkıştırmayın.

İki düğüm arasında bir çember oluşturduktan sonra bağcığın bir ucunu dik bir şekilde çemberin içinden geçirin.

Aynı şekilde diğer bağcık ucunu da çemberin içinden geçirin ve oluşan kulakları çekerek çemberi kapatın. İyice sıkıştırdıktan sonra ayakkabılarınızın bağcığı dayanıklı bir şekilde hazır.

Bağcıklar Nasıl Gizlenir?

Bağcıklı modelleri tercih edenler dışarda sarkan bağcık uçlarından rahatsız olabilirler. Bu nedenle bağcıkları gizlemek isteyenler için de kolay uygulanabilen bir yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden ilki bağcıkları ayakkabının üst kısmında kalan dil diye tabir edilen parçanın altında bağlamaktır bu aşamada hem potluk oluşturmamak için hem de ayağınızın rahatsız olmaması için bağcıkları daha gevşek bağlayabilirsiniz.

Diğer yöntem ise bağcıkları üst kısımda bir tane ya da iki tane düz bir düğüm attıktan sonra bağcıkların fazla kalan uç kısımlarını ayakkabınızın ya da çoraplarınızın içine sıkıştırabilirsiniz.

Ayakkabı Bağlama İpuçları Nelerdir?

Temelde bilinmesi gereken ayakkabı bağlamaya dair ipuçları ise;

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM