500 TL ve üzeri siparişlerde Kargo Bedava
sportstyle
2022-02-23
2 kişilik Yoga Hareketleri! Kolay, Orta ve Zor seviye 2 kişilik Yoga Hareketleri

2 kişilik Yoga Hareketleri! Kolay, Orta ve Zor seviye 2 kişilik Yoga Hareketleri

2 kişi ile yapılan yoga hareketlerinin kolaydan zora seviyeleri vardır. Yogadaki gelişmişlik durumuna uygun seviyeden yapılabilir. Partnerle yapılan yoga hareketlerinde seviye uyumunun olması pozisyonları daha kolay yapılabilir hale getirir.

İki Kişilik Yoga Nedir?

İkili yoga, tek başına yapılan yoga hareketlerine bir arkadaşı, eşi, kardeşi ya da sevgiliyi de dahil etmek olarak özetlenmektedir. Bu yoga sayesinde tek kişilik yoganın kişiye sağladığı faydalar artmaktadır. İki kişi yogayı beraber yaparken aralarındaki empati ve güven duyguları da artmaktadır. İlişkilerine olumlu katkılar sağlanmaktadır. Birlikte rahatlayarak ve gevşeyerek daha etkili iletişim kurabilmektedirler. Vakit geçirmek isteyip geçiremeyen iki kişinin beraber yoga yapması oldukça verimli ve keyifli bir aktivite olacaktır.

2 Kişilik Kolay Seviye Yoga Hareketleri Nelerdir?

2 kişi ile yapılan kolay seviye yoga hareketlerini yaparak çiftler birbiriyle yapacakları güzel bir aktivite oluştururlar.

2 kişinin yapabileceği kolay seviyedeki yoga hareketlerinden bazıları şunlardır:

Seated Cat Cow Pozisyonu: İki kişi karşılıklı bağdaş kurarak oturur. Kafalarını öne eğerler. Kollarını birbirlerine doğru uzatıp ikisi de diğerini dirseğinden kavrar.

Twin Trees Pozisyonu: Çiftler yan yana ayakta durur. Ellerden birini havada diğerini arkada birleştirirler. Bacak ve gövdeleri tamamen birbirine temas etmesi gerekir. Sonrasında iki bireyde dış tarafta kalan bacaklarını bükerek ayaklarını diz hizasında sabitler. Ayak tabanı dizin yan tarafına değmelidir.

Çocuk Pozisyonu: Partnerlerden biri çocuk pozisyonunda oturur. Diğeri de sırtlar birbirine temas edecek şekilde onun üzerine uzanır. Eller uzatılır ayaklar hafif aralıklı olacak şekilde durulur.

Bu yoga hareketlerini başlangıç seviyesindeki iki kişi uygulayabilir.

2 Kişilik Orta Seviye Yoga Hareketleri Nelerdir?

2 kişilik orta seviye yoga hareketlerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

Sandalye Hareketi: Çiftler sırtlarını birbirine dayayarak oturur. İki bireyde dizlerini kendine doğru çekip bacaklarını açarlar. Daha sonrasında kollarını birbirinin koluna dolayıp bu pozisyonda beklerler.

Partner Forward Fold Hareketi: Partnerler yüzleri birbirlerine dönük şekilde otururlar. İki kişide bacaklarını açıp ayak tabanları birbirine değecek şekilde uzatırlar. Daha sonrasında birbirlerini bileklerinde kavrayıp partnerden biri geriye doğru yaslanıp diğeri de onun üzerine doğru eğilir.

Çift Botu Hareketi: İki kişide birbirlerine dönük bir şekilde karşılıklı olarak oturur. Daha sonra ayak tabanları birleşerek havada buluşur ve bir üçgen çizilir. El ele tutuşulur ve yukarı bakılır.

2 Kişilik Zor Seviye Yoga Hareketleri Nelerdir?

2 kişilik zor seviye yoga hareketlerinden bazıları şunlardır:

İki Kişilik Plank: Önce çiftlerden biri plank pozisyonunda durur. Daha sonra diğerinin bacakları plank yapan kişinin sırtıyla temas edecek şekilde üzerine uzanır ve plank hareketi yapar. Üstteki kişi alttaki kişinin ayak bileklerini kavrar.

Uçan Kuş Pozisyonu: Çiftlerden biri matın üzerine uzanır. Ayaklarını yukarı doğru uzatır. Ellerini iki yana açar. Diğeri ise Kasık bölgesi parterinin ayaklarına gelecek şekilde uzanır. Ellerini ve ayaklarını açar.

Uçan Yay Pozisyonu: İki kişiden biri sırtı yere gelecek şekilde yatar. Bacaklarını havaya kaldırır. Diğer kişi kalçasını havadaki ayakların üzerine koyar. Başını ve gövdesini aşağı doğru bırakır ve elleriyle ayaklarını tutar. Yerde yatan kişi partnerini elleriyle omuzlarından destekler.

Kıvrık Yaprak Pozisyonu: Partnerlerden biri sırtüstü yatar. Daha sonra bacaklarını dik tutacak şekilde ayaklarını havaya kaldırır. Diğer partner yatan kişinin üzerine gelir ve kafasını karnına koyup ellerinden destek alarak bacaklarını havadaki ayakların üzerine yerleştirir. Bu şekilde bir süre vakit geçirilir.

Yukarıda sayılan yoga hareketleri eşli olarak yapılması gereken hareketlerdir. Yogaya yeni başlayan ve gelişmek isteyenler kolaydan zora doğru bir programla ilerleyebilirler.

Güvenli Alışveriş
256 Bit SSL ile güvenli alışverişin keyfini sür!
Ücretsiz Kargo
500 TL ve üzeri tüm siparişlerde kargo ücretsiz!
Taksitli Alışveriş
Peşin fiyatına 3 taksit imkanı
İade & Değişim Garantisi
14 Gün değişim ve iade garantisi!
bize katılamaya me dersin
bize katılamaya me dersin
Bize Katılmaya Ne Dersin?
Avantajlı kampanyalar ve hakkımızdaki son gelişmelerden herkesten önce haberin olsun!
Kaydolarak Şartlar ve Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Çıkmak için e-postalarımızdaki Aboneliği İptal Et’i tıklayın.
Copyright© 2024 SPORTSTYLE All rights reserved.
banka redwork

SEPETİM